Κοτόπουλο με πράσο και μουστάρδα... Με αέρα παριζιάνικο

Δευτέρα, 20 Απρίλιος, 2015 20:22 μμ
Μία από τις αγαπημένες μου εκδοχές του κοτόπουλου που με συνόδευε από την εποχή που ήμουν στο Παρίσι. Πιο πικάντικη, πιο πουτανιάρα και με μεγάλη απλότητα.
Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Κοτόπουλο με πράσο και μουστάρδα... Με αέρα παριζιάνικο

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλο

3 πράσα ψιλοκοµµένα

2-3 κουταλιές θυµάρι φρέσκο

3 κουταλιές λάδι

4 σκόρδα λιωµένα

1 ποτήρι κρασί

Ένα κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

Μισή κούπα µουστάρδα

Μία κουταλιά βούτυρο

2 κούπες ζωµό κότας

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουµε το λάδι να κάψει και ρίχνουµε το κοτόπουλο που έχουµε κόψει σε κοµµάτια.

Αφήνουµε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά να πάρει χρώµα και το αφαιρούµε από το τηγάνι.

Τσιγαρίζουµε τα πράσα και το κρεµµύδι µαζί µε το σκόρδο.

Προσθέτουµε το ζωµό κότας, δυναµώνουµε τη φωτιά και ρίχνουµε τη µουστάρδα και το κρασί. Αφήνουµε και βράζει σε µεσαία φωτιά για δέκα λεπτά.

Ρίχνουµε στο τηγάνι και το κοτόπουλο να δέσει µε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουµε να µαγειρευτεί για λίγα λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.