Κοτόπουλο κάσιους... έτσι για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα

Τρίτη, 14 Απρίλιος, 2015 18:29 μμ
Μια ινδική παραλλαγή του κοτόπουλου, με περισσότερα μπαχαρικά, πιο πικάντικη και για μένα πιο γευστική. Για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα.
Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Κοτόπουλο κάσιους... έτσι για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα

ΥΛΙΚΑ

3-4 µπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο

3 κουταλιές βούτυρο

2 κρεµµυδάκια (µεσαία ή µικρά) ψιλoκοµµένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες

λίγο τριµµένο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κύµινο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

2 κουταλιές της σούπας κάρυ

1 κονσέρβα ντοµατάκια (ολόκληρα)

150-200 γραµµ. κάσιους

3-4 κουταλιές ψιλοκοµµένο φρέσκο κόλιανδρο

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουµε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να κάψει σε σιγανή φωτιά.

Ρίχνουµε µέσα πρώτα τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια, στη συνέχεια το σκόρδο και τέλος το τζίντζερ.

Ανακατεύουµε και περιµένουµε να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τοποθετούµε τα µπουτάκια κοτόπουλου στο σκεύος και τα αφήνουµε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουµε τα µπαχαρικά και ανακατεύουµε.

Ρίχνουµε την κονσέρβα µε τα ολόκληρα ντοµατάκια, τα λιώνουµε µε ένα πιρούνι, ανακατεύουµε και αφήνουµε στη φωτιά για 4-5 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουµε τα θρυµµατισµένα κάσιους, ανακατεύουµε και αφαιρούµε το σκεύος από τη φωτιά.

Συνοδεύουµε προαιρετικά µε ρύζι jasmine ή basmati και στραγγιστό γιαούρτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...