Αρακάς, τι πιο ελληνικό (και νηστίσιμο);

Δευτέρα, 6 Απρίλιος, 2015 15:09 μμ
Μια αγαπηµένη ελληνική γεύση, που δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά ούτε και πολλές παραλλαγές. Ειδικά όταν μπαίνει συνοδευτικός σε κοτόπουλο. Όμως λόγω Μ. Εβδομάδας σας προτείνω πατάτες βραστές.
Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Αρακάς, τι πιο ελληνικό (και νηστίσιμο);

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία  450γρ Αρακάς

2 ντοµάτες

2 καρότα

2 πατάτες

1 κρεµµυδάκι ξερό

1 κρεµµύδι φρέσκο

Άνηθο

1 κούπα λάδι

Αλάτι/πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Ρίχνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και τα καρότα για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουµε την ντοµάτα, τις πατάτες και λίγο νερό.

Προσθέτουµε τον αρακά και αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σκεπάζουµε. Μετά από 15 λεπτά ανοίγουµε για να εξατµιστεί το νερό.

Προσθέτουµε λίγο άνηθο και προαιρετικά, λίγο λάδι. Το αφήνουµε άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουµε συµπληρώνοντας φρέσκο άνηθο.

Για µεγαλύτερη ευκολία χρησιµοποιήστε Κρεµµύδι Ψιλοκοµµένο & Άνηθο Ψιλοκοµµένο

Έτοιµα, καθαρισµένα και κοµµένα 
λαχανικά, διαθέσιµα ανά πάσα στιγµή στην κατάψυξή σας, για το 
καθηµερινό σας µαγείρεµα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.