Πέννες με λαχανικά για να κάνουμε και κάτι ελαφρύ...Αλλά χορταστικό

Πέμπτη, 2 Απρίλιος, 2015 14:58 μμ
Κατ’ αρχήν είναι ένα φαγητό που το τρώνε όλοι απ' ό,τι έχω παρατηρήσει, ακόµα κι αυτοί που ρίχνουν µονοκούκι κιµά στα µακαρόνια. 
Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Πέννες με λαχανικά για να κάνουμε και κάτι ελαφρύ...Αλλά χορταστικό

Τρώγεται ζεστό, αλλά τρώγεται και κρύο, σαν σαλάτα, next day. ∆εν παχαίνει ούτε ένα γραµµάριο, πιο ελληνικό πεθαίνεις και πιο καλοκαιρινό δεν υπάρχει. Με το που ανοίξεις το φούρνο για να βγάλεις τα λαχανικά, σου έρχονται κατευθείαν στο κεφάλι όλες οι µυρωδιές της κουζίνας µε τις οποίες µεγάλωσες σπίτι σου. Please, όχι παρµεζάνα, θα δολοφονήσετε τη λεπτότητα της γεύσης των λαχανικών. Συνοδεύονται και από λευκό και από κόκκινο και από ρακή.

Υλικά 
Για 4 άτοµα

2 Bell Peppers, µια κόκκινη, µία κίτρινη, σε κύβους

5 κολοκυθάκια κοµµένα σε ροδέλες

1 µεγάλη µελιτζάνα ή 2 µικρές, σε κύβους

20 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση

Μια χούφτα φρέσκο θυµάρι ή φρέσκια ρίγανη (όχι και τα δύο)

Μια χούφτα µαϊντανό ή βασιλικό

3 σφηνάκια ξύδι µπαλσάµικο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

500 γραµµ. πέννες

EKTEΛΕΣΗ

Αλείβεις ένα ταψάκι µε λάδι. Βάζεις πρώτα τις µελιτζάνες σε προθερµασµένο φούρνο στους 200. Μετά από δέκα λεπτά, ρίχνεις τα υπόλοιπα, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις ακόµα λίγο λάδι και ξαναβάζεις το ταψάκι στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Καλό είναι, πέρα από τις πέννες να είναι αλ ντέντε και τα λαχανικά. Τα βγάζετε, τα ανακατεύετε µε το µπαλσάµικο και τα ρίχνετε πάνω στα µακαρόνια. Ανακατεύετε, ρίχνετε το µαϊντανό ή το βασιλικό από πάνω και είστε έτοιµοι. Ξαναλέω. Η παρµεζάνα δεν πάει παντού. Αν σ’ αρέσει, φα' τη χώρια.

ΥΓ. Στο βίντεο, λέω µία θυµάρι, µία ρίγανη. Κεκτηµένη ταχύτητα γιατί το έχω µαγειρέψει και µε τα δύο. Προτιµάω µε θυµάρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...