Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα)

Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2015 14:59 μμ
Αφού ο καιρός μας έκανε τα παιχνιδάκια του σήμερα είπε να μπει στο σωστό μονοπάτι. Ήλιος έξω, επομένως ένα ψάρι στο γκριλ είναι ό,τι πρέπει. Συνταγή για γαύρο που δεν είναι μόνο για Γαύρους!
Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα)

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαύρος φρέσκος

1 ντοµάτα

1 µπολ φρέσκο 
ψιλοκοµµένο 
µάραθο

Χοντρό αλάτι & 
ρίγανη

2 σκελίδες 
σκόρδο σε ροδέλες

½ φλιτζάνι 
στυµµένο λεµόνι

½ φλιτζάνι 
ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βγάζουµε τα σπόρια από την ντοµάτα και την τρίβουµε στον τρίφτη.

-Καθαρίζουµε το γαύρο κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κόκαλα.

-Αναµιγνύουµε στο µπολ το γαύρο µε την ντοµάτα, το µάραθο, το σκόρδο. Προσθέτουµε µια πρέζα αλάτι και ρίγανη και µετά ρίχνουµε λίγο λεµόνι και το λάδι.

-Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το βάζουµε στο ψυγείο για µισή µε µία ώρα, ώστε να µαριναριστεί.

-Τοποθετούµε το ψάρι σε διάταξη σε ένα ταψί, το περιχύνουµε µε όσο ζουµί έχει µείνει στο µπολ και το βάζουµε στο φούρνο, τον οποίο έχουµε προθερµάνει στους 200 βαθµούς, στο γκριλ. Είναι έτοιµο σε 15-20 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.