Bruno Hansen: Ο παράλυτος σέρφερ που νίκησε το νερό

Τετάρτη, 8 Ιούνιος, 2016 17:27 μμ
Ο κόσμος είναι γεμάτος από ιστορίες που μπορούν να σου δείξουν τι σημαίνει μάχη, οι οποίες περιμένουν να φωτιστούν. Ο Bruno Hansen έχει κάτι να μας πει.
Bruno Hansen: Ο παράλυτος σέρφερ που νίκησε το νερό

Έχετε δει σε διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες που μια ομάδα μένει με 10 παίκτες και καταφέρνει να παίξει καλύτερα και με μεγαλύτερο πάθος; Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η φύση του ανθρώπου και η φύση γενικότερα. Ο νόμος της αναπλήρωσης. Ο άνθρωπος παλεύει για να καλύψει ένα κενό. Ο Bruno Hansen δεν είχε ποτέ κενά. Είχε μόνο γεμάτη ζωή. Μέχρι τα 27 του. Τότε είχε ένα ατύχημα και έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Για 15 χρόνια έβρισκε τις ανάσες και το οξυγόνο του μέσα στον αφρό του κύματος και τον παφλασμό του νερού. Για 15 χρόνια ήξερε μόνο να ρίχνει τη σανίδα στο νερό και να κουνάει τα χέρια και τα πόδια του, ήξερε να εναρμονίζεται με την κίνηση του κύματος για να μείνει όρθιος. Έχοντας εκπαιδευτεί στο ναυτικό των ΗΠΑ, ζούσε γύρω από το νερό, έκανε καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, εξερευνούσε τον κόσμο. Μετά το ατύχημα ο κόσμος του σκοτείνιασε.

winnerrrr

Μάλιστα, σε μια αποτυχημένη αποστολή για να απαθανατίσουν έναν καρχαρία, έριξε το σώμα του στο νερό με σκοπό να πνιγεί. Εκεί η θάλασσα απάντησε με την αγάπη που της είχε δώσει ο Bruno Hansen. Το κύμα τον ξέβρασε στη στεριά ζωντανό και εκείνος ένιωσε το reboot στη σχέση του με το κύμα. «Έκανα paddleboarding στον κόλπο του Μεξικό κι έριξα τον εαυτό μου από τη σανίδα, σκεφτόμενος ότι θα πάω στον βυθό και θα πνιγώ. Αντί να πνιγώ όμως, ενώθηκα ξανά με τον ωκεανό. Μετά από τις συμβουλές των γιατρών να σταματήσω γιατί δεν θα μπορώ να κάνω όσα έκανα, βρήκα ένα νέο κίνητρο για να συνεχίσω τη ζωή μου» είπε κάποτε ο ίδιος.

DCIM100GOPRO

Από την τάση αυτοκτονίας βρέθηκε στο ζενίθ της επιθυμίας να υπερκεράσει το εμπόδιο. Έτσι, μετέτρεψε το γιοτ που είχε σε wheelchair friendly και έθεσε νέο βαθμό περιπέτειας κι επικινδυνότητας στις περιπέτειες του. Από τα 27 του μέχρι σήμερα που είναι 44, ο Bruno Hansen πέρασε με καταμαράν τον Ινδικό Ωκεανό με μοναδικό πλήρωμα τον ίδιο και άλλον έναν, γλύτωσε από τσουνάμι ων μόνος στο σκάφος, ξέφυγε από πειρατές και έπεσε και πάλι με φόρα στα μεγάλα κύματα.

Αυτή την περίοδο ο Indiana Jones onwheels κάνει ένα fundraising για να συγκεντρώσει 70.000 λίρες που θα τον βοηθήσουν να αγοράσει βιονικά πόδια και να ξανασταθεί στο ύψος των ματιών των άλλων ανθρώπων. Έχοντας ήδη μαζέψει 20.000, θα βρεθεί με ακόμα δύο παραπληγικούς σε ένα πλήρωμα για να κάνουν ιστιοπλοΐα από την Ουάσινγκτον προς την Αλάσκα, δηλαδή γύρω στα 750 ναυτικά μίλια, έχοντας να αντιμετωπίσουν φάλαινες-δολοφόνους, καταιγίδες και παλίρροιες με 20 χιλιόμετρα ταχύτητα. «Μακάρι να μπορέσω μια μέρα να συναντήσω κάθε έναν από αυτούς που με βοήθησαν, να τους σφίξω το χέρι και να τους δείξω τα πόδια μου» λέει ο 44χρονος Hansen με απόλυτη γλυκύτητα.

Το χαμόγελο του είναι το μεγαλύτερο δώρο, η μεγαλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει σε σένα που μπορεί να έχεις τα πόδια σου, αλλά νιώθεις παράλυτος!

11925880_510537955778384_1668157919_n

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.