The Path: Ο Aaron Paul ξέφυγε άψογα από το Breaking Bad

Δευτέρα, 6 Ιούνιος, 2016 15:07 μμ
Αφού έπαψε να βρίσκεται στο πλάι του Heisenberg, ο Jesse Pinkman ή κατά κόσμον Aaron Paul γίνεται πρωταγωνιστής σε μια περίεργη σειρά.
Από τον Στέργιο Πουλερέ
The Path: Ο Aaron Paul ξέφυγε άψογα από το Breaking Bad

Το τι έχει το νερό που πίνουν στην Αμερική το γνωρίζουν μόνο αυτοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί πολλές περίεργες προσωπικότητες. Η σειρά του Hulu, το The Path, μπορεί να είναι μυθοπλασία, αλλά δεν απέχει πολύ από πραγματικές καταστάσεις που συμβαίνουν στις πιο κεντρικές πολιτείες, όπου η βουνίσια κατάσταση τους έχει κάνει όλους αλαφροΐσκιωτους.

Οι συστάσεις με μια αίρεση που αυτοχαρακτηρίζεται ως κίνημα, γίνονται με την διάσωση μερικών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους ύστερα από μια πλημμύρα και τους οποίους βάζουν μέσα στην κοινότητα τους με σκοπό να τους πείσουν να ενστερνιστούν τον τρόπο ζωής και περισσότερο τον τρόπο της πίστης τους. Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουν, δεν έχουν λεφτά να ζήσουν και βρίσκουν μια στέγη και ένα μέρος να νιώσουν ασφάλεια. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησαν την εξάπλωση τους πολλές θρησκείες.

Ο Μεγιερισμός είναι το δόγμα του Steve Meyer, ενός τύπου που στην σειρά θα τον δεις μόνο ως σώμα που κείτεται σε ένα κρεβάτι με ένα τεράστιο φίδι να κινείται πάνω του. Ο Eddie Lane (Aaron Paul) είναι παντρεμένος με την Sarah (Michelle Monaghan) και έχουν μαζί δύο παιδιά. Αν και ο γάμος είναι μια πολύ διαφορετική έννοια στην φιλοσοφία του Μεγιερισμού, αφού πρόκειται για μια θρησκευτική σύμβαση με σημεία που δεν πρέπει ποτέ να τα αθετήσεις ή να τα αγνοήσεις.

Κάθε μέλος της αίρεσης πρέπει να έχει ως στόχο να ανέλθει την κλίμακα που έχει ορίσει ο Meyer. Όπως στο καράτε έχουν τα νταν, εδώ έχουμε τα P. Ο ανώτερος, ο Meyer έχει φτάσει στο τελευταίο σκαλί και υποτίθεται ότι είναι στο Περού για να κάνει unlock στα επόμενα τρία, που θα οδηγήσουν το κάθε άτομο στο Φως, την Αλήθεια. Ναι, αν σου θυμίζει Πλάτωνα, καλά το πας. Ο υπεύθυνος της αίρεσης, ο Kal Robertson μιλάει για την αλληγορία του σπηλαίου στις διδαχές του και αυτή είναι η ουσία του δόγματος.

Για να χαλάσει αυτή η αίρεση απαιτείται ένα ρήγμα. Αυτό το ρήγμα της πίστης θα έρθει στον Eddie καθώς θα βρεθεί στο Περού για να περάσει στην κατηγορία 6P και το φάντασμα του αδερφού του θα τον οδηγήσει μπροστά στο πτώμα του Meyer. Ο Eddie θα έρθει τότε σε επαφή με μια γυναίκα, την Sarah Jones, που ήταν μέλος της αίρεσης, αλλά έφυγε και τώρα ζει σαν κυνηγημένη. Αν την πιάσουν υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σβήσιμο της μνήμης ώστε να επιστρέψει στην πίστη ή δολοφονία. Η σχέση τους θα σπάσει γρήγορα και ο Paul θα πειστεί ότι δεν μετράει να ψάχνεις την Αλήθεια, αλλά να κρατάς σύγκορμα αυτά που ήδη έχεις.

Επίσης, θα δεις τον Paul να κάνει πρωκτικό σεξ με την Michelle Monaghan όπως ακριβώς της το έκανε και ο McConnaughey στο True Detective, αλλά και κανονικό με την Michelle να έχει τις πιο σέξι γκριμάτσες στο σεξ, τον Kyle Allen που είναι σαν μικρός αδερφός του Paul να κάνει τον γιο του και θα δεις την Kathleen Turner που έχει έχει γεράσει και μοιάζει στον Τρύφωνα Σαμαρά.

kathleen-turner-trifon-samaras-1

Γενικά ο Aaron Paul είναι το essence του The Path, η Monaghan είναι εκνευριστική όταν δεν κάνει σεξ, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι και ο Hugh Dancy ως Kal Robertson. Υπάρχει ένα αρκετά μυστηριακό σενάριο, ώστε το The Path να μοιάζει με gaming πίστα που ξεκλειδώνουν πολλές πόρτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.