Τραγούδια που απαντούν το ένα στο άλλο

Τετάρτη, 25 Μάιος, 2016 15:04 μμ
Η μουσική έχει πάντα μεγάλη αυτοαναφορικότητα και μπορείς να δεις ότι οι καλλιτέχνες επικοινωνούν. Αυτά τα τραγούδια το αποδεικνύουν.
Τραγούδια που απαντούν το ένα στο άλλο

Οι τραγουδιστές επικοινωνούν μεταξύ τους και υπάρχουν άπειρα τραγούδια που ένας τους στίχος είναι η απάντηση στον στίχο ενός άλλου. Στα παρακάτω είναι προφανές ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ των καλλιτεχνών.

Go Go Go - Ricky Martin / Stay With Me - Sam Smith : Ο ένας τη διώχνει και πανηγυρίζει, ο άλλος ρίχνει σπαραγμό και του ζητάει να μείνει.

Υπάρχει Λόγος - Παπαρίζου/ Επαφή (Δεν Υπάρχει Λόγος) - Πάνος Κιάμος : Δεν ξέρουμε αν η Έλενα Παπαρίζου τα είχε με τον Κιάμο, αλλά εδώ υπάρχει μια σαφής ασυμφωνία χαρακτήρων.

Μίλα Μου - Δάκης & Χριστιάννα / Don't Speak - No Doubt : Το ντουέτο δε μπορεί τη σιωπή. Η Gwen Stefani δεν μπορεί τα λόγια.

Φεύγω Για Μένα - Μαζωνάκης/ Δεν Πάω Πουθενά - Βασίλης Καρράς : Ο Βασίλης Καρράς δεν πάει πουθενά γιατί μπορεί να περάσει ο Μαζωνάκης και να μην τον βρίσκει.

Μα Που Να Πάω - Αδαμαντίδης/ Πάμε Όλοι Μαζί - Ημισκούμπρια : Ο Αδαμαντίδης έθεσε μια ερώτηση και τα Ημίζ του απάντησαν. Σταράτα πράγματα.Βέβαια ο Βασίλης Καρράς θα μπορούσε να μπει κι εδώ. -Μα πού να πάω; -Πάμε όλοι Μαζί. - Δεν πάω πουθενά. -Ε,τότε τι μας ρωτάς...;

Φταίω - Πλούταρχος/ Γιατί Κλαις - Γονίδης : Δύο υπερκομματάρες. Στη μία ο Πλούταρχος παίρνει την ευθύνη, στην άλλη ο Γονίδης επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες. Εσύ φταις κυρά μου.

Άντε Γεια Μωρό Μου - Καίτη Γαρμπή/ Καλώς Σας Βρήκα - Μαζωνάκης : Όταν αποχωρείς από κάπου λες Άντε Γεια. Όταν επισκέπτεσαι κάποιον λες Καλώς Σας Βρήκα.

Τώρα Μου Μιλάει - Στέλλα Γεωργιάδου/ Δε Μιλάμε - Τερζής : Εδώ μια σχέση ξεκίνησε από πολύ μπλα μπλα. Η κατάληξη ήταν η σιωπή.

Με την Πόρτα Ανοιχτή - Ρέμος/ Κλείσε την Πόρτα - Μπάσης : Αντώνη άκου τι σου λέει ο Δημήτρης. Δε ζεις σε χωριό. Στην Αθήνα κλέβουν.

Me 7 My Monkey - Robbie Williams/ Εγώ Κι ο Πόνος Μου - Αλκαίος : Εδώ δεν έχουμε ένα τραγούδι που αναιρεί το άλλο. Αλλά δύο σκέψεις που ταυτίζονται. Ο Robbie θέλει για παρέα τη μαϊμού του και ο Αλκαίος τον Bono του.

Σ' Αγαπάω Πάω Πάω - Αλκαίος/ Σε Μισώ - Going Through : Μεγαλόστομες και σκληρές δηλώσεις.

Nothing Compares To You - Sinead O' Connor/ Δε Θα Σε Περιμένω - Ελένη Χατζίδου : Για τη Sinead δεν υπάρχει άλλος. Για τη Χατζίδου υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Τι Κάνω Μόνη Μου - Βανδή/ Τα Κάνω Όλα Μετά τις Δύο - Δημώδες : Αν αναρωτιόσουν γιατί τόσα χρόνια η Βανδή δεν απαντούσε ποτέ στο τι κάνει μόνη της μες στο σαλόνι της, το λαϊκό άσμα έχει το ρεπορτάζ.

Σε Θέλω Με Θέλεις - Ρουβάς & Βίσση/ Απαπα - Δέσποινα Βανδή : Ο Ρουβάς και η Βίσση έλεγαν να παντρευτούν. Η Δέσποινα τους το χάλασε γιατί δεν κάνει τέτοια πράγματα. Δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις το κορίτσι.

Θέλω Έναν Άντρα - Χρύσπα/ Ο Τέλειος Ο Άντρας - Τσαλίκης : Μέχρι και στο Φως στο Τούνελ πήγε η Χρύσπα για να βρει έναν άντρα 100%. Και όπως τη βοηθούσε η Νικολούλη, φάνηκε στο βάθος ο Γιώργος Τσαλίκης. Και πρόστυχος είναι, και έξυπνος, και γοητευτικός, και δεν είναι πουθενά. Είχε πρόγραμμα.

Με Στεναχωρεί - Σταν/ Don't You Worry Child - Swedish House Mafia : Σταν μην είσαι τόσο παράξενο παιδί. Άκου τι σου λένε οι Σουηδοί. Παίξτο λίγο Σουηδός κι εσύ κι άστην να φύγει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.