Game of Thrones - Book of Stranger: Πάμε Πακέτο και το ζευγάρι της χρονιάς

Τρίτη, 17 Μάιος, 2016 13:17 μμ
Μπήκαμε κι επίσημα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο Game of Thrones και με το επεισόδιο The Book of Stranger τα ανοιχτά μέτωπα αναζωπυρώνονται (*).
Από τον Στέργιο Πουλερέ
Game of Thrones - Book of Stranger: Πάμε Πακέτο και το ζευγάρι της χρονιάς

Το 4ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones, το The Book of Stranger , μόνο με αγνώστους δεν είχε να κάνει αφού έγινε της επανένωσης το κάγκελο. Κυρίως αδέρφια μεταξύ τους, αλλά όχι μόνο αυτά. Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα τρία, εκεί που έγινε το μεγάλο πάρτι, δεν ήταν στο Τείχος και τη Νυχτερινή Φρουρά, αλλά στο μέρος που μετέφεραν οι Dothraki την Daenerys.

Ήδη όμως σου είπα παραπάνω απ΄όσα πρέπει να ακούσεις, αν δεν έχεις δει το The Book of Stranger στα κανάλια Novacinema που μεταδίδουν αποκλειστικά τη σειρά κάθε Κυριακή στις 04:00. Αν μου ξεφύγει κάτι άλλο, θα πέσει να με κάψει η πυρκαγιά της Δρακομάνας. Γκο γκο γκο, αλέ αλέ αλέ να το δεις, γιατί...ΘΑ ΣΠΟΙΛΑΑΑΑΑΡΩΩΩΩΩ, γιολολέι γιολολέι γιολολέιχου!

Osha παίρνει ο άνεμος και ο πατερναλιστικός Ramsay Bolton

Πατερναλιστικός όχι με την έννοια του πατέρα, αλλά με την έννοια του pattern, του μοτίβου. Στα τρία επεισόδια που έχουν προηγηθεί ο Ramsay είναι μια μηχανή δολοφονίας, σκοτώνει πιο γρήγορα κι από τη σκιά του. Κι όπως τον κόβουμε, θα το πάει έτσι μέχρι τέλους. Απλώς ελπίζουμε να είναι το δικό του τέλος.

Η πονηριά, η διορατικότητα και η μύτη λαγωνικού που έχει αυτός ο τύπος έχουν καταντήσει εκνευριστικά. Προφανώς και δεν θα πέθαινε τόσο εύκολα από την Osha, αλλά διάολε, όχι να την ξεκάνει πριν συμπληρώσει δεκάλεπτο παρουσίας στη σειρά. Μετά την εμφάνιση της στο περασμένο επεισόδιο στο πλάι του Rickon, η Osha έκανε ένα μίνι τσατάρισμα με τον Ramsay για τους λόγους που παρέμενε δίπλα στον μικρό, ώσπου τον καβάλησε. Άλλος ήταν ο σκοπός της όμως. Ένα μαχαίρι που βρισκόταν λίγο πιο πέρα, για να του το καρφώσει στο λαιμό. Μια που το κοίταξε, μια που βρέθηκε στον δικό της λαιμό. Πολύ απλά, με συνοπτικές διαδικασίες.

the-wildling-osha-believes-there-are-people-in-westeros-worse-than-ramsay-bolton--and-weve-met-them-before

Η στάση της αυτή πάντως είναι προοικονομία (το ομηρικό σπόιλερ) για το σχέδιο που υπάρχει για τον Rickon από τον Umber, αφού μάλλον το κεφάλι του λύκου δεν ήταν Shaggydog και σίγουρα υπάρχει κινούμενη άμμος κάτω από τα πόδια του Ramsay. Αλλά ο κερατάς βρίσκει σχοινιά συνεχώς. Με το ίδιο μοτίβο. Pattern ημών ο εν τω Winterfell.

Το καρτέλ συναντά την άρχουσα τάξη για μια συμβιβαστική λύση (Επανένωση 1η)

Μετά την ανακάλυψη εκείνων που δίνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι στους Γιους της Αρπυίας, ο Varys με τον Tyrion κανόνισαν ένα μίτινγκ μαζί τους για να δουν αν μπορούν να έρθουν σε μια ειρηνική συμφωνία. Και ω, τι σύμπτωση, ένας από αυτούς είναι εκείνος που είχε πιάσει αιχμαλώτους τον Jorah και τον Tyrion την περασμένη σεζόν.

tyrion-and-varys-take-counsel-in-meereen

Εκείνοι ζητούν από τις στρατιές της Khaleesi να εξαφανιστούν από τον Κόλπο των Δουλεμπόρων για να ξαναρχίσει το σκλαβοπάζαρο όπως το ονειρεύονται οι προύχοντες. Ο Tyrion από την άλλη τους αναιρεί κάθε σκέψη για επιστροφή στα παλιά. Για να κάμψει τις αντιστάσεις ορίζει μια περίοδο μετάβασης, ώστε να συνηθίσουν οι άρχοντες χωρίς να έχουν σκαμνάκι τους δούλους. Μην πάθει ταραχή το χεράκι τους που θα σταματήσει να ρίχνει μαστιγώματα μωρέ. Άχου τα!

Μεταξύ ενός και του Γκριζοσκώληκα υπάρχει και ένας διάλογος που μετουσιώνει το τραγούδι Το Νινί σέρνει καράβι. Απλά με στόχευση λίγο ψηλότερα.

Άρχοντας : Εγώ με ευνούχους και σκλάβους δεν μιλάω.

Γκριζοσκώληκας : Μα εγώ κύριε δεν είμαι σκλάβος, εγώ είμαι στρατιώτης.

Αρχ: Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος; Τι τσιτάς α; Η κυρία σου έχει ασημένια μαλλιά και βυζιά αλλά παραμένει άρχοντας σου.

Πόσο ευθύβολα το έθεσε ο κύριος άρχοντας του Άσταπορ...

Game-of-Thrones-Season-6-Episode-4-640x300

Κατά την έξοδο τους από το Eurogroup, ο Tyrion, η Misandei και ο Greyworm πέφτουν πάνω σε ήρεμους διαδηλωτές, που τους αρκεί μια σπίθα για να τα κάνουν λαμπόγιαλο. Οι πρώην σκλάβοι, νυν ελεύθεροι, δε μπορούν να χωνέψουν ότι οι σύμβουλοι της Βασίλισσας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τους δολοφόνους άρχοντες, αντιδρούν σθεναρά και ο Tyrion βάζει τους άλλους δύο να μιλήσουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Μάλιστα η Misandei παίζει μεγάλη μπάλα λέγοντας «Όπως είπε ένας σοφός "κάνουμε ειρήνη με τους εχθρούς όχι με τους φίλους"», μια ατάκα που της είπε λίγα λεπτά πιο πριν ο Tyrion, ο οποίος στο προηγούμενο επεισόδιο είχε αναφερθεί στον εαυτό του με τον ίδιο τρόπο, για άλλο τσιτάτο εκείνη τη φορά. Τόσα σοφά που λέει, πρέπει να τα γράφει, γιατί με τόσο αλκοόλ, θα κουοτάρει άλλους ή  θα κάνει κανά plagiarism. Θα πλαγιάσει με άλλους δηλαδή.

Καλώς  τον Littlefinger, καλώς τον παντίφλωρο Robin Arryn (Επανένωση 2η)

CilE-F8XIAU7NFw

Ο ένας ήταν άφαντος για τον 6ο κύκλο, ο άλλος είχε να εμφανιστεί από τα μέσα του 4ου. Οι δυο τους βρέθηκαν μαζί ξανά, στο ίδιο μέρος. Στο Βέιλ, εκεί που ο Petyr Baelysh έριξε από τη Φεγγαρόπορτα την Lysa Arryn, ο Robin συνεχίζει την εκπαίδευση του και είναι τόσο άμπαλος  που στο σχολείο τον έβαζαν πάντα να κάθε στη γωνία. Είναι χειρότερος από τη Rachel Green στο American Football. Στοχεύει με το βέλος στα 5 μέτρα και δεν φτάνει ούτε τη μέση, ο Γουλιέλμος Τέλος της φακής, ο Ρομπέν των Δασών με τα ξε-κολάν.

IYaiP1i

Δίπλα του, ο στρατηγός Ρόις, κατευθείαν από το Βεστφάλεν και την Μπορούσια Ντόρντμουντ, 40 χρόνια πιο γέρος. Ο Μπορούσια κι ο Δεν Μπορούσια να πάρω τα πόδια μου.

reus-royce-game-of-thrones-1

Ο Royce ρωτάει τον Littlefinger πως κατέληξε η Sansa στα χέρια του Bolton κι εκείνος τον κατηγορεί ότι τους κάρφωσε, αφού ήταν ο μόνος που γνώριζε την διαδρομή τους. Ο Royce το αρνείται και τον προκαλεί σε μονομαχία με σπαθιά, αλλά ο Baelysh, αυτή η αλεπού των δασών, στρέφει την απόφαση στον Robin που τον έχει του χεριού του, και αυτό το μούλικο προτείνει να ρίξουν τον Royce στη Φεγγαρόπορτα. Έτσι, χωρίς σκέψη. Δεν μετράει όλον αυτόν τον καιρό που του στάθηκε στην εκπαίδευση. Τα καλύτερα του χρόνια του έφαγε. Εν τέλει ο Baelysh του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και προφανώς έκανε κίνηση ματ. Γιατί αν τον σκότωσε θα στρέφονταν εναντίον του οι πιστοί στον Royce. Ενώ τώρα που έπεισε τον μικρό να ζήσει, ο Royce του χρωστάει. Παμπόνηρος.

Μ΄ένα καράβι, παλιό σαπιοκάραβο ο Theon Greyjoy (Επανένωση 3)

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια που έπαθε τα πάνδεινα, ο Theon αντικρύζει ξανά τα Σιδηρά Νησιά και μπορεί η ψυχή του να έχει μια μικρή ηρεμία, αλλά το σκηνικό δείχνει άλλα. Στον δεύτερο κύκλο τον είχαμε δει να επιστρέφει ξανά στο σπίτι του και τότε υπήρχε ήλιος, το πρόσωπο του ήταν φωτεινό.

via GIPHY

Τώρα, στο Book of Stranger, ο ουρανός είναι συννεφιασμός, η καταιγίδα παραμονεύει, το πρόσωπο είναι σκεπτικό και σε κατάσταση alert και ο πόνος είναι βαθιά ενταγμένος στην ψυχή του Theon. Α, ναι και εξακολουθεί να μην έχει το λιλί του.

via GIPHY

Τόσα πράγματα επανέρχονται σε αυτή τη σειρά. Νεκρός ανασταίνεται, τυφλή βλέπει, μόνο πουλιά δεν ξαναφυτρώνουν.

CimBGTbWsAA_bLG

Στα Σιδηρά Νησιά τον περιμένει η αδερφή του Yara και δεν θα έλεγες και πολύ θερμή την υποδοχή. Εκείνη σκέφτεται τον θρόνο τώρα που ο Balon αποδήμησε και η ταυτόχρονη εμφάνιση του Theon της βάζει τη σκέψη ότι ήρθε να γίνει βασιλιάς. Αυτός της εξηγεί ότι δεν ήρθε για διεκδικητής, αλλά για υπεύθυνος της εκστρατείας της, οπότε καθησυχάζουν τα νεύρα που έχει μαζί του, κυρίως γιατί πίσω στον 4ο κύκλο πήγε να τον σώσει κι εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να πεθάνουν στρατιώτες από το φρικιό τον Bolton.

game-of-thrones-season-6-hbo-episode-4-book

Margaerys κάνε ένα μπάνιο ρε κούκλα μου (Επανένωση 4)

Στο Westeros τα πράγματα έχουν φτάσει σε τεντωμένο σχοινί και απέχουμε ένα βήμα από την μετωπική σύγκρουση. Ο πολύς κύριος High Sparrow που πιστεύει ότι έχει το χέρι του Θεού στις πράξεις του και δεν μας έχει εξηγήσει ακόμα γιατί έχει στρατό, συνεχίζει να το παίζει ηθικολόγος και αυτή τη φορά το κάνει μπροστά την Margaerys Tyrell, που είχαμε να την δούμε πολύ καιρό. Μάλιστα, αυτό το διάστημα δεν παίζει να έκανε καν μπάνιο, λες και είναι ο Παντελής Θαλασσινός που το καλοκαίρι αποφεύγει τα παπούτσια και το σαπούνι.

CilnoT_XIAA1KPE

Μετά από πολλά παρακάλια, την πάει στον αδερφό της που είναι σε κατάσταση melt down και θέλει απλώς να τελειώσουν όλα και να γυρίσει στο να κάνει αφειδώς σεξ με όποιο αγόρι του αρέσει. Η Margaerys όμως δεν σκοπεύει να καταθέσει τα όπλα, γι΄αυτό του κάνει ψυχολογική υποστήριξη. Λες και ξέρει τι πρόκειται να γίνει.

lkcnlkmze65s_8qxknbpgf747y1jcyu-large

Κι αυτό που πρόκειται να γίνει βρίσκεται στις αίθουσες του βασιλείου, όπου ο μεγάλος Maester συμβουλεύει τον βασιλιά Tommen να κρατήσει μια συγκρατημένη στάση, αλλά η μαμά Cersei και ο Jamie έχουν στήσει δικό τους λόμπι. Εισβάλλουν ετσιθελικά στο συμβούλιο που κάνουν η Olena, ο θείος της Cersei, Kevan, και ο Τσουτσεκάς Μόσχας Mace Tyrell. Το γενικό συμπέρασμα είναι ο στρατός των Tyrell να κινηθεί κατά των Σπουργιτιών και το Lannisterαίικο να παρακολουθεί της εξελίξεις όπως ο βασιλιάς Γεώργιος το 1914 που το έπαιζε ουδέτερος, αλλά μόνο που δε φώναζε Ζήτω η Γερμανία.

Πάμε Πακέτο Uber (Επανένωση 5)

Της επανένωσης στο Book of Stranger και στο Τείχος είχαμε το πρώτο σινιάλο ότι οι Stark ξεκινούν την αντεπίθεση τους. Την ώρα που ο Jon συζητά με τον Eddison τους λόγους που θέλει να αφήσει τη Φρουρά, ανοίγουν οι πόρτες για να μπουν μέσα η Sansa η Brienne και ο Podric.

enhanced-buzz-wide-5470-1463365976-7

Και η τράπουλα απλώνεται. Η συγκεκριμένη σκηνή είναι αριστοτεχνική, μιας και η κάμερα εστιάζει στην Sansa με πλάνο από το στήθος και πάνω, η οποία κατεβαίνει από το άλογο και στο βάθος δείχνει δύο άντρες να βγαίνουν από μία πόρτα. Γυρίζει σιγά σιγά και τα βλέμματα τους συναντιούνται. Και αρχίζει το Σαν Με Κοιτάς.

CikWzKzWEAAjxy4

Οι δυο τους πάνε στο δωμάτιο του για να πουν τι συνέβη στις ζωές τους όλο αυτό το διάστημα, αλλά η Sansa δεν έχει χρόνο για μεγάλο catch up. Μόνο μια σούπα που έτρωγαν μικρά και για τον άσχημο τρόπο που του φερόταν. Γέλασαν, είπαν συγγνώμες και μπήκε στο ψητό. «Πρέπει να συγκεντρώσεις τον στρατό σου και να πάμε για επίθεση στο Winterfell». Ο Jon όμως μετά το θάνατο δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Δεν έχει διάθεση να παλέψει για τίποτα και θέλει να τα παρατήσει όλα.

Όσο αυτοί τα λένε, ο Davos, η Melisandre και η Brienne μιλούν για όσα συνέβησαν στο Winterfell με την επίθεση του Stannis. Ο Davos δεν ξέρει ούτε για το θάνατο της κόρης, ούτε για τον θάνατο του ίδιου. Η Brienne τους τα εξηγεί ωραία και λεπτομερώς. «Σκότωσε τον Renly. Ήμουν στη φρουρά του. Επειδή είναι περασμένα δεν σημαίνει ότι τα έχω ξεχάσει».

CimpkyLWEAA2xS2

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ασήμαντα στο Book of Stranger και πάμε στο ζουμί. Καθώς είναι όλοι καθισμένοι γύρω από το τραπέζι και τρώνε, ο Tormund κάνει eye flirting με τη Brienne. Και η Brienne ανταποδίδει.

enhanced-buzz-wide-18013-1463366389-7

Καλά βλέπετε. Αυτά είναι τα βλέμματα με τα οποία φλερτάρουν ένας άγριος και μια badass τύπισσα. Κάτι μας λέει ότι θα τη βρουν ωραία, μιας κι έχουν ένα κοινό: αγάπη για τις αρκούδες. Το τραγούδι Bear and the Maiden Fair ξετρελαίνει την Brienne και τα folk τραγούδια για αρκούδες τον Tormund. Άρα γνωρίζουμε από τώρα πως θα τον φωνάζει στο κρεβάτι.

Στο παράλληλο σύμπαν, ο Ramsay έχει στείλει γράμμα στον Jon Snow, που του ζητάει να παραδώσει τη Sansa, ειδάλλως θα σκοτώσει το Rickon και μετά θα σοδομίσει το άψυχο κορμί του. Ε, τώρα του άγγιξε ευαίσθητη χορδή και ο Jon το πήρε προσωπικά.

CilFl_nXEAE6GuR

Και αν συνυπολογίσουμε ότι ετοιμάζει στρατιά και ο Robin Arryn με τον Littlefinger, τότε αυτή είναι η μάχη των τριών στρατών που ακούγαμε πριν ξεκινήσει ο 6ος κύκλος.

Ντος Καλίν Ντοτς μου το κορμί τσου (Επανένωση 6 και τέλος για αυτόν τον κύκλο παίδες)

Το Book of Stranger κλείνει με κεντρικό πρόσωπο την Khaleesi, η οποία στάθηκε για αρκετό καιρό στο περιθώριο. Τώρα όμως είναι η ώρα της. Γενικά, αυτό το επεισόδιο έκανε μεγάλο close στα πρόσωπα που θα αναδυθούν στο τέλος, δηλαδή τον Snow και την Khaleesi.

Ο Jorah και ο Daario έχουν εντοπίσει τα ίχνη της και με την οξύνοια του γηραιότερου, φτάνουν στο Ντος Καλίν, όπου την έχουν πάει οι Dothraki, ένεκα της παράδοσης. Το σχέδιο του Jorah είναι να αφήσουν τα όπλα και να το παίξουν έμποροι κρασιού. Υπήρξε μια διαφωνία βέβαια.

enhanced-buzz-wide-8296-1463366070-7

CimtWdNWwAAbDtR

Εκεί η Khaleesi θα δώσει την μεγαλύτερη της παράσταση και θα δείξει επιτέλους ότι δεν είναι μια αδύναμη βασίλισσα που απλώς έχει στρατό και δράκους. Έχει πυγμή, ξέρει να επιβληθεί και ξέρει να σκοτώνει.

Cilo8F9UgAArIGc

Όσο το δίδυμο Jorah-Daario προσπαθεί να την πλησιάσει χωρίς να τους αντιληφθούν, εκείνη έχει εισβάλλει στο δωμάτιο των Khal και τους κάνει σαφές ότι ή θα την ακολουθήσουν ως ηγέτιδα ή θα πεθάνουν. Εκείνοι γελούν, κάνουν αστεία, της πετάνε ατάκες του στυλ «suck me», αλλά κανείς δεν τους έχει μάθει να μην παίζουν με τη φωτιά. Η Khaleesi έχοντας δει τους J&D, φτιάχνει ένα σχέδιο για να φύγει. Όχι να αποδράσει. Αλλά να φύγει με στρατό. Έτσι, γίνεται μπουρλοτιέρισσα και βάζει φωτιά στο Ντος Καλίν, τους κάνει όλους στάχτη και σαν άλλη Μπία Μπέκου, αναδύεται από τις φλόγες, ολόγυμνη.

Cil8QNWWUAQhtBw

Cil41vtWEAEiegE

GOT_MP_101315_EP604-5531[1]

Το έθνος της υποκλίνεται και ο Jorah Mormont με τον Daario πλησιάζουν για να υποκλιθούν εξίσου. Μόνο που ο Jorah δεν κατεβάζει το κεφάλι, γιατί σιγά μπας και χάσει ευκαιρία να δει την Daenerys τσίτσιδη. Είναι το περισσότερο που θα πλησιάσει στο κρεβάτι της.

Ποιο είναι το γενικό συμπέρασμα από το Book of Stranger; Σαν την αδελφική αγάπη δεν έχει.

CimlHY8VAAE5NUl

* Ο 6ος κύκλος του Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 04:00 και κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:00, ενώ με την υπηρεσία εγγραφής, μπορείς να γράψεις το επεισόδιο και να το δεις όποτε θες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.