Αυτή την άθλια εικόνα θέλατε κύριε Τσακνή...;

Τετάρτη, 11 Μάιος, 2016 15:24 μμ
Όταν βρίσκεσαι σε μια δημόσια θέση και παίρνεις μια απόφαση, οφείλεις να επιλέγεις το καλύτερο που μπορείς. Δεν ισχύει για τον Τσακνή.
Αυτή την άθλια εικόνα θέλατε κύριε Τσακνή...;

Αν κάτσουμε να ψάξουμε πόσα έχουμε να σύρουμε στην ΕΡΤ δεν θα μας φτάνει ούτε το ξημέρωμα. Όλα αυτά όμως δεν βρέθηκαν εκεί από μόνα τους. Δεν φύτρωσαν σα μανιτάρια. Κάποιος τα έστησε, κάποιος τα τοποθέτησε. Προφανώς, η φράση «το ψάρι βρωμάει απ΄το κεφάλι» ταιριάζει απόλυτα εδώ. Το δίδυμο Ταγματάρχη-Τσακνή δεν μας γεμίζει με ικανοποίηση ή έστω κάποια εμπιστοσύνη. Ιδίως ο δεύτερος, που με την επιλογή των Argo ξεχείλισε κάθε ποτήρι υπομονής και αντοχής.

Οκ, εννοείται ότι η Eurovision δεν είναι κανένα εθνικό ζήτημα. Ούτε είναι όμως κάτι που το λες αδιάφορο, δεδομένου ότι σπαταλώνται κάποια χρήματα για την αποστολή. Το ζήτημα δεν βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται σε αυτό το πράγμα που είδαμε χθες το βράδυ. Οι Argo είναι ένα συγκρότημα που μπήκε εκεί κατ΄επιλογή του Διονύση Τσακνή και το πιο πιθανό είναι να μην τους ξανακούσουμε ποτέ. Εκτός κι αν τους δώσει ο φωστήρας καμία μουσική εκπομπή στην ΕΡΤ1. Δεν είναι και ιδιαίτερα απίθανο.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν μεγάλες αμφιβολίες για αυτή την επιλογή. Όμως επειδή δεν είχαμε καμία διάθεση να ακούσουμε το τραγούδι ή να δούμε το βίντεο κλιπ, το είχαμε περάσει πολύ στο ντούκου. Αφήστε που και ο πειραγμένος ήχος δεν δείχνει όλες τις αδυναμίες. Τις μακιγιάρει. Για παράδειγμα το γεγονός ότι φωνητικά δεν πατούσαν πουθενά οι δύο τραγουδίστριες πώς εξηγείται; Δεν τις άκουσε κανείς πριν; Ή ο κύριος Τσακνής τις άκουσε και υπερενθουσιάστηκε τόσο που είπε στους σεκιουριτάδες της ΕΡΤ «Παιδιά, μην τους αφήσετε να φύγουν, είναι κρυμμένα διαμάντια τα παιδιά, κρατήστε τους εδώ»;

Αυτή η μίξη ποντιακού ραπ με αγγλικό ποπ ήταν τόσο αντιαισθητική που δεν θυμόμαστε να έχει ξανακουστεί τόσο χλιαρό χειροκρότημα τα τελευταία χρόνια στη Eurovision. Υποτίθεται ότι επελέγησαν για να δείξουμε κάτι ελληνικό στη σκηνή, αλλά όσο ελληνικό στοιχείο είδατε εσείς, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς. Το δε ραπ κομμάτι ήταν τόσο κακό που ήθελες να κοπανήσεις τ΄αυτιά σου όπως όταν τα τριβελίζουν τα κουνούπια κάτι πρωινά καλοκαιριού. Στήθηκε ένα τσίτα συριζαϊκό πανηγύρι, απλά και μόνο για να βαυκαλίζεται νεποτικά για το «ηθικό» και «ποιοτικό» του πλεονέκτημα. Τι να μας πει η μπασκλασαρία της λαϊκοπόπ που βρίθει στας Ευρώπας; Εμείς είμεθα του εντέχνου και εξ ορισμού γνωρίζουμε από μουσική.

Με τούτα και με κείνα, έχουμε να δούμε μια καλή συμμετοχή από τους Koza Mostra, αφού μετά ήρθαν οι Φρίκη Fortune και η Μαρία-Έλενα Κυριάκου. Στην πρώτη περίπτωση είχαμε ατάλαντους τραγουδιστικά, αλλά με ένα κομμάτι έστω αξιοπρέπες, στην δεύτερη μια καλή φωνή, αλλά με κανένα άλλο πλεονέκτημα. Το φετινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν είχες από πουθενά να κρατηθείς. Ούτε φωνή, ούτε τραγούδι, ούτε σκηνική παρουσία, τίποτα απολύτως. Τόσο που αν περνούσαν 17 χώρες από τις 18 στον τελικό, εμείς θα ήμασταν αυτοί που θα έμεναν απ΄έξω.

Τι καλύτερο όμως να περιμένεις από έναν άνθρωπο που η μόνη του έννοια είναι να τα παίρνει μέσω της ΑΕΠΙ, κυνηγώντας και ρίχνοντας πρόστιμα στον τελευταίο καφενέ στην Άνω Παναγιά, επειδή τόλμησε να βάλει ένα ραδιοφωνάκι για να παίζει μουσική;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.