Game of Thrones - Home: Fast & Furious σκοτωμοί και η κομμώτρια Melisandre

Τρίτη, 3 Μάιος, 2016 12:38 μμ
Το δεύτερο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones, το Home, ήρθε να μας υπενθυμίσει όλα αυτά που πρεσβεύει η σειρά. Όποιος είναι νεκρός, δεν πεθαίνει!
Από τον Στέργιο Πουλερέ
Game of Thrones - Home: Fast & Furious σκοτωμοί και η κομμώτρια Melisandre

Πέρασαν 10 μήνες σπέκουλας. Περίπου 300 μέρες με συζητήσεις, απορίες και προβλέψεις γύρω από εκείνον. 7.200 ώρες που οι νύχτες κυλούσαν βασανιστικά για να έρθει αυτή η στιγμή. Θα περίμενε κανείς ότι οι Benioff και Weiss θα μας έβγαζαν την πίστη μέχρι να δείξουν το τι θα φέρει η συνέχεια του Game of Thrones στο νεκρό Jon Snow. Στο 2ο επεισόδιο του 6ου κύκλου, το Home, έδωσαν την απάντηση σε κάθε θεωρία που είχε αναπτυχθεί. Πολύ περισσότερο όμως έδωσαν μια υπενθύμιση για το τι θα πει Game of Thrones.

Αν έκανες το λάθος να κυκλοφορήσεις στα σοσιαλμιντιακά σοκάκια, σε μπαρ και σε μοτέλ, σε λεωφόρους και πεζοδρόμια, θα έφαγες το spoiler του αιώνα. Οπότε αν εξακολουθείς να διαβάζεις το κείμενο χωρίς να έχεις δει το επεισόδιο Home αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Και δεν θα βρεθεί καμία Melisandre να σε αναστήσει. Ουπς!

Ποτέ μην κάνεις την ανάγκη σου σε άδεια μέρη

Αν κάτι μας έχει μάθει το Game of Thrones είναι ότι οι ήρωες δεν μαθαίνουν ποτέ από τα λάθη τους. Ούτε κι από τα λάθη των άλλων. Στο 3ο επεισόδιο του περασμένου κύκλου είδαμε τον Tyrion να ποτίζει το λιμάνι με την ανάγκη του, ολομόναχος. Τον απήγαγε ο Jorah και πέρασε από εμπόδια. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, αλλά για έναν αδιάφορο χαρακτήρα. Ένας από αυτούς που βρέθηκαν στο Walk of Shame της Cersei καυχιέται, ψιλοντέφι ων, στους υπόλοιπους στο καπηλειό ότι της πέταξε όξω το κρακατόα και εκείνη που είχε κορεστεί από την μπάμια Μπογιατίου του Jaime, λιγουρεύτηκε τον προικισμένο νεαρό και μόνο που δεν του όρμησε.

Αν θυμηθείτε όμως, αυτό το περιστατικό όντως είχε γίνει, απλώς ήταν ένας γέρος και εννοείται πως η Cersei δεν είχε ανάψει. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι με ανθρώπους που δεν έχει συγγένεια πρώτου ή δεύτερου βαθμού δεν κάνει κάτι η Βασιλομήτωρ. Ε, και είναι ένας από τους άγραφους νόμους που έχει ξεστομίσει ο τεράστιος Αλέκος Θεοφιλόπουλος - ο άλλος είναι ότι άμα η μπάλα δεν πάει στο τέρμα δεν μπαίνει γκολ - ότι άμα κουνιέσαι σαν κόκορας σε κοτέτσι θα έρθει η στιγμή που θα γίνεις κρασάτος.

ChbMyO6U4AEhuto

Τα παιδιά στην παραγωγή είπαν να μας θυμίσουν πως το έζησε πως το πέθανε ο Oberyn Martell, και ο ανεστημένος Mountain βρέθηκε από πίσω του την ώρα που ουρούσε, τον άφησε να γυρίσει, εκείνος του είπε «ουρίστε» και με ένα απλό άγγιγμα του χεριού, το κεφάλι του παραμυθά έσκασε σαν καρπούζι στον τοίχο και έλιωσε.

Ο γιος του Κίμωνα Κουλούρη

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Ναό, ο Jaime και ο Tommen κηδεύουν τη Myrcella, χωρίς την παρουσία της Cersei, την οποία ο Tommen εμπόδισε να πάει, για να μην την ξαναπιάσει ο Σπουργίτης και την κλείσει μια για πάντα σε μπουντρούμι. Κάπου εδώ καταλαβαίνει κανείς ότι ο Tommen πρέπει να έχει συγγένεια με τον Κίμωνα Κουλούρη, ειδάλλως δεν εξηγείται το eyeliner κάτω από τα ματάκια, κοτζαμάν βασιλιάς.

jaimetommen

tommen-koulouris-1

Με την dead meat Myrcella να φοράει αυτές  τις πέτρες με τα μάτια-παγόνια στα μάτια της, ο High Sparrow μπαίνει στο Ναό και έχουν μια πολύ εγκάρδια συνομιλία με τον Jaime, τύπου «Μακαιρώσει εσένα», αφού ο κουλοχέρης πιάνει το σπαθί του και είναι έτοιμος να του το μπήξει. Δεν είναι όμως Ramsay Bolton (δες πιο κάτω) και τον πάει λίγο τρεις και μία, αφού ο στρατός του Σπουργίτη βρίσκεται γύρω του, σα να του λέει «Σκότωσε με, αλλά μετά θα σε περιμένω για να ανέβουμε μαζί στους Ουρανούς». Και μπορεί να λέει ότι έχει βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις, αλλά το βλέμμα του το ομολογεί ότι δεν θα επιχειρήσει καμία αβελτερία.

ep52-ss03-1920

Ο Tommen κατευθύνεται προς τον πύργο που βρίσκεται η Cersei και την διακόπτει σε μια στιγμή «Ράβε-ξήλωνε, αυτόν τον κόσμο τον παλιό, τον χιλιομπαλωμένο». Εκεί της ζητάει συγγνώμη που παρουσιάστηκε λαπάς στις δύσκολες στιγμές και δεν τη βοήθησε να γλυτώσει την μέγιστη ταπείνωση, αλλά υπόσχεται να γίνει άγριος. Αν φορούσε κανένα  καλσόν θα του είχε σκιστεί.

It's a Bran new day στον πολύ Βορρά - Home 1

branraven

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ο Bran Stark, η «ήρθες και μας άλλαξες τη Meera, Καλομοίρα» και ο πάντα λαλίστατος Hodor εμφανίζονται μπροστά μας, με τον Bran να έχει κάνει ένα flashback με το Τρίματο - όπως λέμε τρίπατο στην Κερατέα - Γεράκι και να βρίσκεται στον Οίκο των Stark τότε που ο αέρας μύριζε μοσχολέμονο και λεβάντα (προφανώς και δεν έχω ιδέα αν μύριζε έτσι). Στέκεται σε ένα ικρίωμα και βλέπει τον πατέρα του Ned να ξιφομαχεί μαζί με τον θείο του σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτή η σκηνή είναι τρομερά στημένη γιατί είχαμε δει το αντίστροφο στον πρώτο κύκλο, με τον Ned να παρακολουθεί τον γιο του να μαθαίνει το σπαθί. Κάπου εκεί δίπλα βρίσκεται και ο νεαρός Hodor, που τότε τον έλεγαν Willis και είναι σαν ένας υπερτροφικός Sam στα νιάτα του. Το Willis δεν είναι τυχαίο βέβαια, γιατί και ο Hodor είναι πολύ  Die Hard.

ChbOJF0UkAAI7aQ

Όταν ο Bran ξυπνάει από την ύπνωση, βλέπει το Hodor και ακολουθεί ένας διάλογος που πρέπει να ίδρωσαν για να τον γράψουν οι σεναριογράφοι.

Bran: Hodor σε είδα πιτσιρικά και μιλούσες

Hodor: Hodor

B: Τι συνέβη και σταμάτησες να μιλάς;

H: Hodor

B: Πού είναι η Meera;

H: Hodor

B: Έχεις κανένα στριφτό να κάνουμε;

H: Hodor

B: Πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί;

H: Hodor. Δεν είναι και Jon Snow.

Όσο ο Bran την έχει ακούσει για τα καλά, η Meera στέκεται έξω πάνω σε ένα βράχο και από πίσω ακούγεται Μαρινέλλα και Άνοιξε Πέτρα για να Μπω.

Ο Theon και τα Iron Islands - Home 2

Κάπου στο χιονισμένο δάσος, η Sansa και η Brienne μιλούν για τη συνάντηση της δεύτερης με την Arya και η πρώτη βλέπει τον Theon να κοιτάζει σκεφτικός στο κενό. Από την στιχομυθία τους προκύπτει ότι οι δρόμοι τους θα χωριστούν, γιατί οι τύψεις τον βαραίνουν τόσο για όσα έκανε στο σόι της, που δεν μπορεί να αντικρύσει τον Snow, και αποφασίζει να γυρίσει σπίτι. Εκεί που απαρνήθηκε στον 4ο κύκλο, όταν η αδερφή του η Yara πήγε να τον σώσει από την αιχμαλωσία του Ramsay, αλλά ηττήθηκε.

Στα Σιδηρά Νησιά έρχεται ο δεύτερος Fast & Furious θάνατος, δολοφονία για την ακρίβεια, ήρωα, με τον Balon Greyjoy να κάνει bail-out. Μετά από έναν τσακωμό με την κόρη του Yara, πάνω σε ζητήματα τακτικής και των επόμενων κινήσεων, όπου της λέει και την ατάκα «Όποιος είναι νεκρός, δεν πεθαίνει ποτέ» (νιώστε την έξαψη και τον λεκτικό οργασμό) βγαίνει στη γέφυρα, μες στη βροχή, κι εκεί τον περιμένει ο αδερφός του που τον νόμιζε πεθαμένο. Εκεί ο αδερφός Euron Greyjoy του λέει ότι είναι ο Πνιγμένος Θεός και ότι γέρασε πολύ - με τα δίκια του αφού ο Balon μοιάζει με την εφηβική σχέση της Melisandre και ο ίδιος είναι το νέο hot stuff - ο Balon του λέει ότι θυμάται από την Οδύσσεια και τον πλησιάζει για να τον μαχαιρώσει. Ε, δεν του πήρε πολύ. Με το πρώτο βήμα βρέθηκε έξω από τη γέφυρα να πέφτει στο κενό.

ChbjzalU0AAk9pG

Θα το σταματούσα κάπου εδώ με τα Σιδηρά Νησιά, αλλά έγινε κάτι στην κηδεία του Balon που με παραξένεψε. Νομίζω πως είδα τον Lucious Malfoy, να ψάλλει την εξόδιο ακολουθία. Όχι, δεν έκαναν ματάκια τα πουλάκια μου.

lucius-malfoy-game-of-thrones-1

Το ευχάριστο διάλειμμα με τη Μαρία της γειτονιάς

Όπως στο Red Woman, έτσι και στο Home, η Arya Stark είναι το storyline που σπάει τη μονοτονία και φέρνει ένα ευχάριστο διάλειμμα. Άρτο και θέαμα. Χωρίς τον άρτο. Κάθεται αμέριμνη στο σοκάκι και ζητιανεύει, ώσπου εμφανίζεται το τσιράκι του Jagen και το παίζει Γαβριέλλα και εντελώς ξαφνικά αδειάζει ο δρόμος. Μόνο που αυτή τη φορά εμφανίστηκε και ο Jagen και πήρε την Arya πίσω στο σπίτι (Home Νο 3) οπότε λογικά ο Daredevil θα μας αποχαιρετήσει και θα ξαναδούμε τα ματάκια της.

arya-stark-tifli-1

Ramsay Bolton σαλιγκάρι δίχως κέλυφος, Θιβετιανή μάγισσα

Αν δεν το είχες πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα, το 2ο επεισόδιο είναι η σφραγίδα που βάζει ο Ramsay για το πόσο χειρότερος είναι από τον Jeoffrey. Βασικά ο Jeoffrey μπροστά του μοιάζει με νεογέννητο γατάκι που νιαουρίζει για φαγητό. Και ο Ramsay το λιώνει με τη μπότα του. Αυτή τη φορά όμως το πάει σε εντελώς άλλο level. Σκοτώνει γιατί έτσι του αρέσει. Χωρίς λόγο. Και δεν σκοτώνει απλά. Το κάνει με όσο πιο άθλιο τρόπο μπορεί.

Αφού πρώτα πείθει τον πατέρα του να επιτεθούν στο Castle Black και να σκοτώσουν τον Jon Snow, τον πλησιάζει για να τον συγχαρεί που απέκτησε αγόρι. Ο Roose αντιλαμβάνεται τον φόβο του Ramsay και του τονίζει ότι είναι ο πρωτότοκος του. Ποιος πίστευε όμως ότι ένας τύπος που τάισε τη νεκρή γκόμενα του στα σκυλιά, θα αρκούνταν σε έναν απλό λόγο. Του έμπηξε λοιπόν το μαχαίρι όσο βαθύτερα γινόταν και ο Roose Bolton πέρασε στο παρελθόν. Νόμιζες ότι θα μείνει εκεί; Όχι βέβαια.

ep52-ss06-1920

Κανονίζει συνάντηση με την μητριά του, το κινούμενο μπιφτέκι την Walda, η οποία έχει στην αγκαλιά το νεογέννητο γιο. Μαζί πάνε μια ωραία περατζάδα στο κυνοτροφείο και προφανώς δεν έχασε κανείς την διαίσθηση του για να την βρει η Walda, οπότε ο Ramsay άνοιξε την πόρτα, αμόλησε τα σκυλιά και κατασπάραξαν μητέρα και μωρό. Κι ας του είπε αυτή ως τελευταία της ατάκα «Θα τον πάρω και θα εξαφανιστούμε, δεν θα σε ενοχλήσουμε».

«Προτιμώ να είμαι μοναχοπαίδι». Τάδε έφη Ramsay Bolton.

Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε με τούτο το μπάσταρδο είναι αυτό που του είπε ο μπαμπάς: «Αν συμπεριφέρεσαι σαν λυσσασμένος σκύλος, θα σε αντιμετωπίσουν ως τέτοιο». Επίσης να πούμε ότι ο μόνος Bolton που αγαπάμε είναι ο Michael.

Chco-D2UUAAbNXT

Είναι αυτό που ξέρω να κάνω. Να πίνω και να γνωρίζω πράγματα

Το ντουετάκι του Tyrion Lanister με τον Varys είναι στα 5 καλύτερα ντουέτα που είδαμε στη σειρά. Το μεταξύ τους λεκτικό πινγκ πονγκ δεν μας αφήνει συκώτι. Στο σαλόνι του παλατιού της Μίριν, οι δυο τους, μαζί με την Misandei (καλώς σε ξαναβρήκαμε κουκλάρα μου) και τον Greyworm, συζητούν για τον κατεστραμμένο στόλο που άρπαξε φόκο στο προηγούμενο επεισόδιο και ο Tyrion βάζει ξανά στο παιχνίδι τους δράκους. Πρώτα βέβαια κάνει αυτό απευθυνόμενος στον Varys, που τον κοιτάζει επικριτικά καθώς πίνει:

tyrion-evnouhos-1

Αυτή η στιγμή βέβαια είναι αυτό που λέμε That Awkward Moment, μιας και ο Tyrion βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με ευνούχους. Οπότε συνεχίζει λέγοντας στον Greyworm «Χωρίς παρεξήγηση. Αυτός (Varys) λέει αστεία για νάνους κι εγώ για ευνούχους».

Αφού εξηγεί στην Misandei ότι οι δράκοι δεν την παλεύουν στην αιχμαλωσία κι εκείνη εντυπωσιάζεται λες και της ανέλυσε το πυθαγόρειο θεώρημα, ο τρομερός νάνος μας χαρίζει μια ακόμα ατακάρα: «Αυτός είναι ο ρόλος μου. Να πίνω και να γνωρίζω πράγματα». Με τα πολλά ο Tyrion με τον φίλο του βρίσκονται στην καταπακτή που οδηγεί στους δράκους, όπου τους πλησιάζει και το χρώμα του εσωρούχου του έχει αλλάξει δέκα χρώματα, τους εξιστορεί την επιθυμία που είχε μικρός να αποκτήσει δράκο και τους αποδεσμεύει. Η σκηνή κλείνει με τον καλύτερο τρόπο:

ChduqVrU4AA6Xr_

ChdjPMzWYAAAnrk

Η Αναστάσιμη Ψαλμωδία

Στο Τείχος η κατάσταση κρέμεται από τεντωμένο σχοινί, με τον Aliser και τους υπόλοιπους να πολιορκούν το δωμάτιο που βρίσκονται ο Bravos με τον Λύκο και άλλους τρεις στρατιώτες, φυλάσσοντας το πτώμα του Snow. Τη στιγμή όμως που έχουν σπάσει την πόρτα, εισβάλλουν οι Άγριοι και τους βάζουν στα μπουντρούμια.

Ο Bravos φεύγει σφαίρα στην Melisandre για να την πείσει να βάλει μπροστά τα μαγικά της κόλπα και να αναστήσει τον Snow. Μαζί με τον Tormund είναι σαν το Σαββατοκύριακο στου Bernie's όσο περιμένουν να ξεκινήσει το τελετουργικό.

ChbI90SUcAAmcau

Εκείνη με ελάχιστη πίστη στήνει το τελετουργικό της, ξεκινάει τα λατινικά-μυστικιστικά λόγια τους, του κάνει και μια ωραιότατη περιποίηση λουτήρα σε κομμωτήριο, αλλά στο τέλος ο Tormund, ο Tollett, ο Bravos και η ίδια αποχωρούν απογοητευμένοι, θεωρώντας ότι απέτυχε η προσπάθεια. Κι εκεί που σκεφτόσουν «έλεος, πόσο μούφα θα αναστηθεί, τόσο εύκολο ήταν;», λες ότι οι σεναριογράφοι σε τρολάρουν και μέσα σε δέκατα βλέπεις την ανάσα του Jon Snow να καταπίνει τον τέταρτο τοίχο και τη ζωή να πλημμυρίζει τα ζωτικά του όργανα. Μια σκηνή με αψεγάδιαστο συναισθηματικό ντόμινο για τον θεατή.

ChdWo64UoAA-rk5

Chc5mtZW4AAp87Z

*Ένα μέρος της θεωρίας για τον Snow επιβεβαιώθηκε και το trailer του 3ου επεισοδίου δείχνει ότι θα ολοκληρωθεί και ένα άλλο μέρος. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/05 που θα το δούμε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, η αγωνία θα βρίσκεται στα ύψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.