Ο «άγνωστος» Prince Rogers Nelson

Παρασκευή, 22 Απρίλιος, 2016 14:11 μμ
Μπορεί για τρεις δεκαετίες να έθεσε τον εαυτό του στην κορυφή, όμως τα τελευταία χρόνια ο Prince Rogers Nelson είχε μια περίεργη πορεία για τα στάνταρ του.
Ο «άγνωστος» Prince Rogers Nelson

Έχοντας προσφέρει στη μουσική που τόσο αγαπούσε πάνω από 40 δίσκους, ο Prince Rogers Nelson aka Prince, άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη και γι΄αυτό ο θάνατος του δεν ήταν μια απλή είδηση ή ένα απλό RIP στο Facebook όπως συμβαίνει με άλλους. Ο τρόπος που ήρθε και το γεγονός ότι μουσικά ο Prince διέβη ένα άλλο μονοπάτι την τελευταία δεκαετία, έκαναν την απώλεια του ακόμα πιο ξαφνική και ισχυρή.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα τελευταία χρόνια ο Prince Rogers ήταν ένας άγνωστος. Υπάρχουν ιστορίες γύρω από τη ζωή του που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας ή το είδαν εν μέρει και αρκετά επιφανειακά.

1. Όπως ότι όταν ήταν μικρός έπασχε συχνά από κρίσεις επιληψίας και όταν μεγάλωσε κατάφερε να το περιορίσει, αλλά ήταν κάτι που δεν έφυγε ποτέ.

2. Το τραγούδι The Most Beautiful Girl In The World γράφτηκε για την δεύτερη γυναίκα του, την Mayte Garcia, με την οποία τους ένωσε ένα πολύ ωραίο στόρι και τους χώρισε ένα τραγικό γεγονός. Πίσω στο 1990, ο Prince είχε συναυλία στην Ισπανία και η μητέρα της Mayte, η Janelle, έδωσε μια κασέτα με χορευτικά της κόρης της σε έναν από τους χορευτές του Prince. Η κασέτα έφτασε στον ποπστάρ, ο οποίος εντυπωσιάστηκε και την πήρε στο τουρ του. Ήταν μόλις 16 ετών. Μετά από 6 χρόνια, το 1996, ο Prince και η 22χρονη Mayte παντρεύτηκαν στη Μινεάπολις. Δύο μήνες μετά, η Mayte έμεινε έγκυος. Το αγόρι που γεννήθηκε, ο Boy Gregory, δεν έζησε για πολύ, μιας και έπασχε από σύνδρομο Pfeiffer, που διαλύει τα κόκαλα. Μετά από μια βδομάδα πέθανε. Η κατάρρευση και των δύο ήρθε φυσιολογικά. Ο Prince ανυπομονούσε να γίνει πατέρας. Η δεύτερη ευκαιρία που ήρθε, τέλειωσε πριν καν πάρει σάρκα και οστά. Η Mayte έμεινε ξανά έγκυος, αλλά απέβαλε. Εκεί τέλειωσαν τα πάντα στην ψυχολογία τους και ο Prince πήρε την απόφαση να μην επιχειρήσει να κάνει ξανά παιδί.

3. Το πάθος του για τη μουσική τον έθρεφε με ύπνο και δεν χρειαζόταν να κοιμηθεί. Υπήρχαν εποχές που περνούσε ως και μια βδομάδα χωρίς ύπνο, απλώς και μόνο γιατί δεν μπορούσε να σταματήσει να δουλεύει.

4. Αδιαφορούσε για την μέτρηση του χρόνου που έχουν συμφωνήσει οι κοινωνίες. Δεν γιόρταζε ποτέ γενέθλια και αυτό του έδινε την αίσθηση ότι μένει νέος, όπως είχε πει σε συνέντευξη του.

5. Ήταν μέλος στους Μάρτυρες του Ιαχωβά, κάτι που τον οδήγησε σε πολλές αρνήσεις. Όπως μια απαραίτητη εγχείρηση στους γοφούς, που δεν την έκανε γιατί η πίστη του δεν επιτρέπει τη μετάγγιση αίματος. Γι΄αυτό είχε πολλά walking sticks στην ντουλάπα του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.