Πιο σωστά δεν θα μπορούσες να τα πεις Μαίρη Συνατσάκη

Τετάρτη, 16 Μάρτιος, 2016 17:41 μμ
Η Μαίρη Συνατσάκη τοποθετήθηκε με σθένος και λογική στις κάπως περίεργες ερωτήσεις του Θέμου Αναστασιάδη γύρω από τους πρόσφυγες.
Πιο σωστά δεν θα μπορούσες να τα πεις Μαίρη Συνατσάκη

Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που πυροδότησε πολλές μύχιες αντιλήψεις κατά των ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες, αλλά και πριν από αυτό εδώ στην Ελλάδα ακούγονταν διάφορες μισαλλόδοξες απόψεις. Αυτές δεν χρειάζονται κανένα βήμα, καμία θέση για να γνωστοποιηθούν ακόμα κι αν γίνεται για την στηλίτευση τους. Αυτό που χρειάζεται να αναδείξουμε σε τέτοιους περίεργους καιρούς που ποτίζουν σκέψεις επικίνδυνα ρατσιστικές είναι στάσεις όπως αυτή που είχε η Μαίρη Συνατσάκη χθες το βράδυ στο Όλα Πρώτη Φορά.

Η συζήτηση ομολογούμε πως ήταν κάπως παράξενη μεταξύ του παρουσιαστή και της Μαίρης. Όταν ο Θέμος Αναστασιάδης την ρώτησε τι θα έκανε αν τρεις πρόσφυγες, πεινασμένοι ερωτικά και κανονικά, της την έπεφταν και της έβαζαν χέρι, έχοντας ως σκοπό προφανώς να πάρει ως απάντηση από τα χείλη της ότι τότε θα σταματούσε να είναι ακτιβίστρια και να προσφέρει την βοήθεια της σε αυτούς τους ανθρώπους. Το τσουβάλιασμα άλλωστε μας είναι πολύ εύκολο ως λαός. Όμως η Μαίρη Συνατσάκη δεν μάσησε.

«Θα ταραχτώ, θα τρομάξω, η βία σε αφήνει πάντα σοκαρισμένο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί επειδή μπορεί να συμβαίνει αυτό, εμείς πρέπει να εξαθλιώνουμε κι άλλο τους ανθρώπους; Γιατί να μην προσπαθούμε να κάνουμε τους ανθρώπους λίγο πιο ασφαλείς». Η απάντηση αυτή δεν κάλυψε τον παρουσιαστή ο οποίος της εξήγησε ότι σε κάποιους λαούς είναι στο DNA τους η βία και την ρώτησε αν θέλει να ζει με αυτό.

Το ριμπάουντ της Μαίρης ήταν ακόμα πιο σθεναρά σωστό. «Αν λοιπόν είναι εδώ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να μείνουν ακόμα πιο πεινασμένοι; Να εντείνουμε δηλαδή το ένστικτο της επιβίωσης ή έχει ένα νόημα να δώσεις ένα γάλα στα παιδιά;». Γενικά η αντίληψη ότι οι άλλοι λαοί μπορεί να έχουν το ένστικτο της βίας μπορεί να έχει ως ένα βαθμό βάση, αλλά αφήνει απ΄έξω το γιατί συμβαίνει αυτό. Άμα μεγαλώναμε κι εμείς με μια βόμβα στο κεφάλι μας δεν ξέρω πόσο πασιφιστές και μη επικίνδυνοι θα ήμασταν; Η βία εκπορεύεται από παντού, όπως και η αντίσταση σε αυτήν. Και η Μαίρη Συνατσάκη είναι από τις φωνές που θέλουμε να ακούμε περισσότερο σε τέτοια θέματα. Και με αυτό το σθένος της φωνής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.