Κρατερός Κατσούλης: Δεύτερη και πιο οργισμένη απάντηση για το Downtown

Παρασκευή, 11 Μάρτιος, 2016 15:52 μμ
Μετά τον διαχωρισμό της θέσης τους από το εξώφυλλο του Downtown, ο Κρατερός Κατσούλης απαντά σε δημοσιογράφο για το τσουβάλιασμα και την στοχοποίηση.
Κρατερός Κατσούλης: Δεύτερη και πιο οργισμένη απάντηση για το Downtown

Το εξώφυλλο του Downtown που κυκλοφόρησε χθες έχει γίνει στόχαστρο λιβελογραφημάτων και επιθετικών σχολίων, με τα πρόσωπα που απεικονίζει να έχουν δεχτεί με τη σειρά τους αρκετά κοσμητικά επίθετα. Ο Κρατερός Κατσούλης, πρώτα έδωσε την απάντηση του και της Κατερίνας Καραβάτου, διαχωρίζοντας τη θέση τους από το τελικό αποτέλεσμα, και εν συνεχεία έδωσε μια ακόμα πιο οργισμένη απάντηση σε δημοσιογράφο για τους χαρακτηρισμούς του.

Η απάντηση του που δημοσιεύτηκε σε άρθρο του Τάκη Καραγιάννη στο protagon.gr είναι από τις πιο σωστές που θα μπορούσε να δώσει. «Από πού και ως πού αυτή η ομαδοποίηση-γενίκευση, η a priori γνώση των πεπραγμένων και των λεγομένων μας – και ως τι – όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπο μας;

Με ποιο δίκαιο λόγο; Με τι επιχειρήματα; Και τίνος εντολή; Τι γνωρίζετε για εμάς προσωπικά; Πόσο καλά; Πόσο καιρό; Από πού νομιμοποιείστε έτσι εύκολα να βγάζετε συμπεράσματα; Από την ταυτότητα της δουλειάς σας ή από την “σίγουρη” αδράνεια μας σε αυτή τη συμπεριφοράς σας;

Τόσο σίγουρος; Και είμαστε εμείς χυδαίοι και όχι εσείς που έτσι εύκολα κρίνετε και “καταδικάζετε” προσπάθειες και πράγματα που ούτε καν κάνατε τον κόπο να μάθετε; Σοβαρά; Ως εκφραστής τίνος; Της κοινής γνώμης; Της δικής σας που την προβάλλετε ως κοινή; Τι συμφέροντα εκπροσωπείτε; Και ποιανού; Τι κάνετε εσείς προσωπικά  για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες; Και πώς είστε  περισσότερο δημοσιογράφος από έναν επιτήδειο θεατή-αναγνώστη, που διεκδικεί τα πέντε λεπτά αναγνωρισιμότητας γράφοντας χωρίς σκέψη και χωρίς συνέπειες; Επειδή υπογράφετε;

Πώς ακριβώς διαφοροποιείστε; Πού φαίνεται ο δικός σας επαγγελματισμός; Αισθάνεστε σημαντικός παριστάνοντας τον παντογνώστη; Μονοπωλώντας το δικαίωμα στη κατανόηση του ανθρώπινου πόνου και στην έκφραση του; Γιατί όχι τότε και τον εκτελεστή – τιμωρό; Τι σας λείπει; Δεν μπορώ να γνωρίζω. Και δεν με ενδιαφέρει να μάθω.

Φαίνεται όμως πως σίγουρα σας λείπει η ευγένεια. Σίγουρα σας λείπει μια πρώτη καλή διάθεση. Σίγουρα σας λείπει η αναρώτηση. Σίγουρα επίσης το ενδιαφέρον για τη γνώση της πραγματικότητας, της αλήθειας. Προφανώς εντέλει σας λείπει η παιδεία. Κρίμα. Κάποτε οι άνθρωποι πρώτα ενημερώνονταν, μετά συζητούσαν και μετά κατέληγαν σε κάποιο συμπέρασμα, ακόμα κι αν διαφωνούσαν. Βασική αρχή της δημοκρατίας. Προφανώς ανήκετε σε αυτούς τους ανθρώπους που αν είχατε όπλο, πρώτα θα πυροβολούσατε και μετά θα συζητούσατε. Λυπάμαι. Εσάς.

Μας χωρίζει άβυσσος και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.»

Να πούμε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο εξώφυλλο, αν το έκαναν όπως λένε ότι το έκαναν, δηλαδή απλώς με την παραχώρηση μιας φωτογραφίας τους για ένα εξώφυλλο που θα ευαισθητοποιήσει κόσμο, είναι οι μόνοι που δεν χρειάζεται να τα ακούσουν. Σίγουρα δεν χρειάζεται να τα ακούσουν επειδή μπορεί η τηλεοπτική τους πορεία να φαίνεται σε κάποιους αντιαισθητική και αδιάφορη. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.