Ο Frank βρίσκεται πάντα Under the Wood

Τρίτη, 8 Μάρτιος, 2016 15:41 μμ
Το House of Cards επέστρεψε με την 4η σεζόν και επειδή επανάληψις μήτηρ... παθήσεως, ας κάνουμε ένα rewind στο ποιος είναι ο Frank Underwood.
Από τον Στέργιο Πουλερέ
Ο Frank βρίσκεται πάντα Under the Wood

Όταν βάζεις ως στόχο την κορυφή, ταυτόχρονα αποδέχεσαι το γεγονός ότι η κορυφή δεν είναι μια κατάκτηση. Μια προσθήκη στη φαρέτρα σου. Είναι μια αντικατάσταση. Για να πάρεις την κορυφή δίνεις άλλα πράγματα για τα οποία μόχθησες λιγότερο να τα κατακτήσεις. Οπότε για να βιώσεις τη μικρότερη απώλεια, φρόντισε σε αυτή την διαδρομή να έχεις πάνω σου όσο λιγότερα γίνεται για να τα χάσεις, να τα ανταλλάξεις. Αυτά τα λόγια θα μπορούσε άνετα να τα πει ο Frank Underwood.

Ο Frank, η Claire, ο Douglas Stamper, η Dunbar, ο Meechum και ο Lucas Goodwin επέστρεψαν με τον 4ο κύκλο του House of Cards και αυτός ο κύκλος θα μας θυμίσει με τον πιο σκληρό τρόπο όλα όσα είναι ο Frank, όλα όσα μας έδειξε από την πρώτη στιγμή, αλλά τα έκρυψε στο μπαούλο το κύμα της ίντριγκας, των λόμπι και των under the table κινήσεων. Ο Frank Underwood είναι η πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα που είδαμε στην τηλεόραση, αφού έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη για τα πάντα, για να δικαιολογήσει την κάθε του κίνηση. Τα βάζει όλα στη σήτα της ηθικής και τα αφήνει να πέσουν στεγνά από τέτοιες δικλείδες που είναι ανούσιες στον κόσμο της ζούγκλας. Θέλετε να κάνουμε ένα flashback;

1. Το επώνυμο του δεν είναι τυχαίο. Η σχέση του με το δάσος, τη ζούγκλα και τις έννοιες του θηρευτή και του θηράματος το επιβεβαιώνουν πλήρως.

tumblr_njiy2vHIQc1tpar8to1_1280

Το βλέμμα του βρίσκεται κάτω από τα ξεριζωμένα κούτσουρα. Περπατάς στα καλυμμένα από φύλλα μονοπάτια και δύο λαμπυρίζοντες κύκλοι κολλάνε πάνω σου. Τα μάτια μιας τίγρης ή δύο φλεγόμενα ποτάμια. Ο Frank βρίσκεται πάντα Under the Wood, αρέσκεται να παίζει και τους δύο ρόλους, γιατί γνωρίζει καλά πως να λειτουργήσει σε κάθε κατάσταση. Κι αυτό μας πηγαίνει στο επόμενο στάδιο της σκέψης του.

2. Όταν γνωρίζεις ότι θα νικήσεις δεν σε νοιάζει καθόλου αν θα είσαι ο Δαυίδ ή ο Γολιάθ.

house-of-cards-quote-war-lose

3. Και θα νικήσεις γιατί έχεις κάνει embrace του ενός και μοναδικού απαράβατου κανόνα: Δεν υπάρχουν κανόνες. Την στιγμή που θα διστάσεις θα είναι η στιγμή που θα χάσεις το παιχνίδι. Τουλάχιστον, αν διστάσεις φρόντισε να έχεις πληρώσει τα σωστά χέρια που δεν θα διστάσουν.

frank-underwood-017-05042014

4. Όταν δεν υπάρχουν κανόνες, ο πόνος είναι αυτός που κυριαρχεί. Είναι στο δικό σου χέρι αν ο πόνος θα γεννήσει την εκδίκηση ή θα γεννήσει τον αφανισμό σου.

fc293133b6214382a3932497264a0b56

5. Σε ένα πεδίο μάχης δεν μπορείς να νικήσεις μόνο σου, όταν ο αντίπαλος δεν είναι μόνος. Χρειάζεται να έχεις έμπιστους. Αυτούς που θα σε εμπιστευτούν και θα τους εμπιστευτείς. Ή καλύτερα θα τους κάνεις να νομίζουν ότι είναι έμπιστοι σου.

tumblr_n1zgj5x5k11tpar8to1_1280

6. Πώς θα το κάνεις αυτό; Θα τους πείσεις ότι δεν είσαι lie material τύπος. Το ψέμα δεν είναι στη φύση σου. Η αληθοφάνεια όμως είναι.

tumblr_nldq83Hc5K1tpar8to1_1280

7. Κάθε έμπιστο που θα εντάσσεις στην ομάδα σου, θα ξέρεις ότι είναι ένας πιθανός leaker. Ένας που θα σπάσει για πλάκα αν χρειαστεί να τον ανακρίνουν. Οπότε τη στιγμή που του δίνεις το δεξί χέρι, το αριστερό σου κρατάει την πέτρα που θα του κλείσει το στόμα. Όλα είναι διαθέσιμα προς θυσία.

frank-underwood-house-of-cards-806x590

8. Μην αναμένεις σφιχτές φιλίες. Ακόμα περισσότερο μην τις υπόσχεσαι. Άφησε τες να αιωρούνται. Γιατί ο φίλος είναι δυνητικά ο χειρότερος εχθρός. Ξέρεις ότι θα έρθει σίγουρα μια στιγμή που θα απαιτήσει παραπάνω απ΄όσα του προόριζες και αυτό το παραπάνω μειώνει τις δικές σου πιθανότητες.

kevin-spacey-as-frank-underwood-on-house-of-cards

9. Όλα αποκτώνται με κόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σου αρέσει. Θα ήθελες για την αλλαγή την εθελούσια υποταγή.

tumblr_n1u2x4TE9l1tpar8to1_1280

10. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι σε ένα καθεστώς διαρκούς επαγρύπνησης ο ύπνος είναι μια πολυτέλεια που δεν χωράει. Ο ύπνος εξισώνει τους αδύναμους με τους δυνατούς. Και η δύναμη για να χτιστεί θέλει μάτια ορθάνοιχτα.

ive-always-loathed-the-necessity-of-sleep-like-death-it-puts-even-the-most-powerful-men-on-their-backs-frank-underwood-house-of-cards

house-of-cards-quote-1--e1424973198511

11. Στο τέλος ο κόσμος που ζεις είναι ένας κόσμος που μόνο ο εαυτός σου είναι άξιος εμπιστοσύνης. Καμία ανάγκη για άνωθεν παρεμβάσεις δεν υπάρχει. Δεν προσκυνάς σε κανέναν επί Γης, άρα δεν το κάνεις και για κανέναν εκτός Γης και υλισμού. Σε έναν κόσμο γεμάτο από θηρία ο Θεός δεν έχει παιδιά και αποπαίδια. Δεν βοηθάει κανέναν. And may the best Frank Underwood win!

Q4TtVit

12. Όλα τα παραπάνω είναι τα πράγματα που μας έλεγαν από μικροί ότι ΔΕΝ πρέπει να τα κάνουμε.

IUXewRA

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.