14 μέρη για να περάσεις την Τσικνοπέμπτη όπως της αρμόζει

Τετάρτη, 2 Μάρτιος, 2016 17:22 μμ
Θες δεν θες η παράδοση της Τσικνοπέμπτης θα σε παρασύρει. Στα μαγαζιά που ακολουθούν θα βρεις επιλογές για κάθε γούστο.
14 μέρη για να περάσεις την Τσικνοπέμπτη όπως της αρμόζει

Για μπριζολάκια στο Βλάχο στα Μελίσσια

10330340_1021913591164605_8524363079504303252_n

Τα μπριζολάκια του είναι θρυλικά, όλα τα Βόρεια Προάστια έχουν να μιλάνε γι΄αυτά και αν θες να κάνεις focus σε μία επιλογή κρεατικών, τότε δεν θα το μετανιώσεις. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το χειροποίητο ζυμωτό που κάνει.

Μανάρας Αφίδνες

12687969_607504309397300_2334921444436247771_n

Ο χώρος του είναι κλασσικός χώρος επαρχιακής ταβέρνας για κρέας, αποπνέει ζεστασιά, από τα χρώματα και την δομή του, αλλά ας είμαστε σοβαροί. Το κρέας είναι ο αντικειμενικός στόχος και όπως βλέπετε στη φωτογραφία η ατομική μερίδα είναι παραπάνω από χορταστική.

Για πολυεθνικές ποικιλίες στο Food Mafia στη Γλυφάδα

12654207_488739554663729_1175218090595003370_n

Στο Food Mafia έχουν ετοιμάσει μια ειδική καταστασιόν με τίτλο «Steak Revolution». Είναι σαν τα γιαπωνέζικα που έχουν έναν τεράστιο κύκλο με μεζέδες που γυρίζει. Μόνο που εδώ δεν έχει μεζέδες. Και δεν υπάρχει κύκλος. Υπάρχουν πιάτα όπως rib eye αλά Μπουένος Άιρες (ojo de bife), Κobe striploin για απωανατολίτικη βερσιόν κι ένα mixed grill για οκτώ με δέκα άτομα με € 120, πολυεθνικού διαμετρήματος: κοτόπουλο στη rotisserie, pork ribs, burger, κεμπάπ, λουκάνικα, brisket, short rib, χοιρινό, αρνί asado, μανιτάρια king oyster, πατάτες τηγανητές, kimchi, salsa και chimichurri είναι οι πολλές επιλογές που περιλαμβάνει.

Για τα άπαντα της σούβλας και ψητά στον Μαγγίνα

Αρνί γάλακτος, αρνί ψημένο στη σούβλα, κοκορέτσι... Ο Μαγγίνας τα διαθέτει όλα, σε τίμιες μερίδες και ψημένα όπως ακριβώς τα θες.

Για σταβλίσιες μπριβόλες στο Χρύσανθο και τις Λεύκες

12573661_1189448144416070_2294541428182359053_n

Ο Χρύσανθος έγινε ξακουστός για τη σπαλομπριζόλα του (T-Bone), αλλά την Τσικνοπέμπτη δεν θα απολαύσεις μόνο αυτή. Σίγουρα όμως αυτή. Στις Λεύκες σε περιμένουν με τρομερές σταβλίσιες μπριζόλες εκ Γαλλίας ορμώμενες, με picanha, tri tip και χοιρινά από την Πελοπόννησο.

Για ποικιλίες κρεατικών στο Χαλάλι

Πανσέτες, λουκάνικα, μοσχαρίσιες μπριζόλες, φιλέτα, μπιφτέκια, το Χαλάλι είναι γνωστό στο Περιστέρι και σε μερικούς «αλλοδαπούς». Τόσο για τα κρεατικά του, όσο κυρίως για τους τρομερούς μεζέδες του.

Για jazz τσίκνες στο 48 Urban Garden και στο Μουσείο της Ακρόπολης

12814527_544875725690733_4468125016463299947_n

Το 48 Urban είναι μπαρ-εστιατόριο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα και έχει ετοιμάσει ειδικές καταστάσεις για Τσικνοπέμπτη. Στο επίκεντρο ένα τεράστιο μπέργκερ Fat Boy που λένε ότι ένας δεν το καταφέρνει. Αυτό είναι ένα challenge extended. Θα έχει και μουσική, τον Αντρέας Τσέρπες με το κλαρίνο του. Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα περιμένει ένας μεγάλος μπουφές που θα περιλαμβάνει παϊδάκια κοτόπουλου στη σχάρα, σπιτικά γαρδουμπάκια, ψιλοκομμένη συκωταριά στο τηγάνι με ρίγανη, ποικιλία από χωριάτικα λουκάνικα Ευρυτανίας στη σχάρα κ.α., με τιμή 35€ το άτομο, ενώ ένα jazz trio θα ρίχνει απαλούς ήχους πάνω στην απόλαυση. Προφανώς αν ζητάς και την κανονική την κλαρινιά δεν θα τρελαθείς ιδιαίτερα εδώ.

Για φημισμένο κρέας στα Καλύβια

Από τη μία ο Χριστόφορος στο πρώτο στέκι με τις κρεατοταβέρνες κι από την άλλη, στην Πλατεία Χοληστερίνης ο Μουρούζης. Εδώ οι ποσότητες αποκτούν μια άλλη διάσταση. Ειδικά τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες είναι διαστημικά. Δεν είναι κρέας που θα ξετρελαθείς, αλλά είναι κομπλέ.

Για παϊδάκια στα Πλατάνια

Αν ψάχνεις παϊδάκια στην Αγία Παρασκευή και εν γένει στα ΒΠ, τότε τα Πλατάνια είναι μονοκούκι, δαγκωτό.

Στο Bacoa για Carne Argentina

12565345_487295474790369_6739563537211540308_n

Στην Αργεντινή δεν ψάχνουν Τσικνοπέμπτη για να φάνε κρέας και στο Bacoa είναι μια συνηθισμένη μέρα. Ο Κυριάκος Μπουρής και ο Ρήγας Γρυπιώτης ξέρουν από ψήσιμο, αλλά ξέρουν καλύτερα να συνοδεύουν το κρέας με κατάλληλα υλικά και σάλτσες.

Για σαλονικιώτικα κρέατα στο Σέμπρικο και το Τσέρκι

Για να μην είμαστε κολλημένοι στην Αθήνα, ρίχνουμε βλέφαρο και στη Θεσσαλονίκη. Το Σέμπρικο είναι για όλες τις μέρες του χρόνου ενδεδειγμένο για κρέας, με ποικιλίες ογκώδεις και για να σπάσεις ατομικό ρεκόρ. Στο Τσέρκι έχουν πάρει πολεμοφόδια για να τσικνίσουν. Σούβλες, αρνιά και μπόλικα ακόμα κρέατα είναι έτοιμα να ριχτούν στην αρένα του ψησίματος.

Χρύσανθος, Μεταμορφώσεως & Κολοκοτρώνη 10, Άνω Βριλήσσια, 2108043342, Τιμές: € 20 - 25

Food Mafia, Φιλικής Εταιρείας 10, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108942177

Χαλάλι, Κύπρου 82, Περιστέρι, 2105757402

Βλάχος, Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, 210 6130672

Μαγγίνας, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 1, Μελίσσια, 2108046143

Bacoa, Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, 2108010999

Πλατάνια, Μπουμπουλίνας 31, Αγ. Παρασκευή, 2106510156, Τιμές: € 20 - 25

Χριστόφορος, Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 22990 48540

Κρητικός, Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061

Λεύκες, Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 2102924458, € 20 - 25

48 Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2130281866, € 28 - 32

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, 2109000915, € 20 - 25

Μανάρας,  Σταθμός Αφιδνών, 2295 022213

Σέμπρικο,  Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, 2310557513

Τσέρκι, Κατούνη 19, Θεσσαλονίκη, 2310523136

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.