Τι μυαλά κουβαλάς για να κοιμάσαι έξω από μαγαζί ώστε να αγοράσεις παπούτσια;

Τετάρτη, 13 Ιανουάριος, 2016 19:01 μμ
Καταστάσεις περιόδων iPhone έζησε κατάστημα στην Κηφισιά που είδε τα χιπστεροκλάρινα να κατασκηνώνουν για να πάρουν νέα παπούτσια.
Τι μυαλά κουβαλάς για να κοιμάσαι έξω από μαγαζί ώστε να αγοράσεις παπούτσια;

Αν το διάβαζε ο Μπογιόπουλος θα επιστράτευε σίγουρα τον τίτλο του βιβλίου του «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε». Τον τελευταίο καιρό τα σημάδια ότι ως λαός έχουμε χάσει εντελώς τα μυαλά μας, έρχονται απανωτά και δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε.

Πρώτα ήταν κάτι γυμναστήρια που έδιναν συνδρομή σε μειωμένη τιμή και προκάλεσαν κομφούζιο στην Κηφισίας, με μια ουρά 4 χιλιομέτρων, από τρελαμένους τύπους που ήθελαν να γραφτούν. Μετά ήρθαν τα Balmain στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν φόρεμα ή ό,τι άλλο υπήρχε. Τώρα ήταν η σειρά ενός καταστήματος στην Κηφισιά να ζήσει τη φάση λες και έχει τα καινούργια iPhone. Εντάξει, δεν υπήρχαν μεγάλες ουρές, αλλά αρκετοί τύποι, ντόπιοι ή και όχι, είχαν στηθεί από χθες το βράδυ έξω από το Simple Caractere, είχαν πάρει μαζί τους και sleeping bag και έφυγαν από τη θαλπωρή της μαμάς και του μπαμπά, για να αγοράσουν τα νέα παπούτσια της Adidad, που σχεδίασε ο Kanye West, τα Yeezy Boost 350.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι το εν λόγω σχέδιο θα το φοράνε μόνο κάτι extreme καταστάσεις, μιας και μπαίνει και στη σφαίρα του κιτς, μπορείτε να μας εξηγήσετε για ποιον αλήτη λόγο να γίνεται κάποιος άστεγος για μία βραδιά για ένα απλό ζευγάρι παπούτσια; Ναι, οκ είναι συλλεκτικά, το καταλάβαμε. Αλλά γιατί πρέπει να δίνουμε άλλο ένα χτύπημα στην ήδη κατεστραμμένη μας αξιοπρέπεια ως λαός. Μπορεί να ακούγεται λαϊκίστικο ή γραφικό, αλλά ειλικρινά: sleeping bag, αντίσκηνα και ύπνος στο πεζοδρόμιο για ένα ζευγάρι παπούτσια; Και θα δώσεις και 200 ευρώ; Κανονικά με 200 ευρώ θα έπρεπε να στο φέρνουν στο σπίτι με κορδέλα και να σου κάνουν τεμενάδες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το The Toc, ένας τύπος ήρθε από τη Βουλγαρία, ενώ ένας άλλος λέει με περηφάνια ότι έστειλε τον σοφέρ της οικογένειας να ξεροσταλιάσει όλο το βράδυ και ήρθε άνετος το επόμενο πρωί για να πάρει την θέση. 1000 μνημόνια μέχρι και τη Δευτέρα Παρουσία δεν φτάνουν.

CYmCrSUWcAEr2co

CYmPXTVWkAArzeY

mnimonio4-640x426

upl569637e434d4c

upl5696380e8537c

upl56963a3f1b370

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.