Πατούλης: Μηνύει τους Ράδιο Αρβύλα κι επιτίθεται στον Κανάκη

Τρίτη, 12 Ιανουάριος, 2016 17:38 μμ
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιτίθεται στον Αντώνη Κανάκη και ετοιμάζεται να μηνύσει τους Ράδιο Αρβύλα για το σατιρικό βίντεο.
Πατούλης: Μηνύει τους Ράδιο Αρβύλα κι επιτίθεται στον Κανάκη

Με τούτα και με κείνα ο Γιώργος Πατούλης έχει βρεθεί για τα καλά στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, με αιτία την φωτογραφία με τη γυναίκα του Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, τον γιο του και τη μητέρα του από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και από τότε δεν περνάει μέρα που να μην ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Αυτή τη φορά τα πράγματα έγιναν σοβαρά, μιας και το σατιρικό βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, όπου ο Αντώνης Κανάκης έκανε τη Μαρίνα Πατούλη και ο Σερβετάς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, θεωρήθηκε προσβλητικό από τον ίδιο, με αποτέλεσμα όπως διαμηνύει μέσω του Facebook να ετοιμάσει μήνυση κατά της εκπομπής.

Σε ένα εκτενές κείμενο στο προφίλ του ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «χυδαία, απροκάλυπτη και απαράδεκτη την πρωτοβουλία», ενώ χρησιμοποιεί λέξεις με σαφή επιθετικό τόνο εν είδει προσωπικής επίθεσης προς τον Αντώνη Κανάκη, αφού η χρήση των φράσεων «ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και beach bars» μοιάζει εντελώς άστοχη με το περιεχόμενο που αποκαλεί προσβλητικό.

Εκτός αυτών, ο Γιώργος Πατούλης θεωρεί ότι όλη αυτή η αντιμετώπιση που δέχεται τον τελευταίο καιρό είναι στοχευμένη και υποκινούμενη, γιατί «Γνωρίζω ότι έχω γίνει ενοχλητικός σε πολλούς. Ιδίως σε όσους ενοχλούνται με τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες ανθρώπων αυτοδημιούργητων, όπως είμαι εγώ». Εμείς πάντως μπορούμε να του υποδείξουμε ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι. Λέγονται «σάτιρα» και σόουμπιζ. Αυτές οι δύο φταίνε. Α, και ο Andy Warhol.

Αναλυτικά η δημοσίευση που έκανε ο Γιώργος Πατούλης:

«Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας δημοσιότητας που δεν έχει ως σημείο αναφοράς την πολιτική, επιστημονική ή κοινωνική μου δραστηριότητα, αλλά την ίδια την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή την ανάρτηση στο facebook, μιας οικογενειακής μου φωτογραφίας, διαχειρίσθηκα με αυστηρότητα τα ελάχιστα κακόβουλα σχόλια που στρέφονταν σε βάρος αγαπημένων μου προσώπων , όπως είναι η μητέρα μου. Και με χιούμορ τα περισσότερα σχόλια, που αφορούσαν στη διακόσμηση του σπιτιού μου.
Μετά, όμως, τη χθεσινή προβολή ενός χυδαιότατου και, δήθεν, σατιρικού σκετς, στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ –ΑΡΒΥΛΑ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤΕΝΝΑ», επιχειρήθηκε με χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, η βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου, ως οικογενειάρχη, επιστήμονα και συμμετέχοντα στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και της οικογενείας μου, και για το λόγο αυτό, είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω διαφορετικά.
Ήταν χυδαία, απροκάλυπτη και απαράδεκτη, «η πρωτοβουλία» του παραγωγού της εκπομπής (αλλά και ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων και beach bars), να αφιερώσει τόσο «δημιουργικό χρόνο» για να με συκοφαντήσει με τόσο χυδαίο τρόπο, κάτω από τον μανδύα της, δήθεν, «σατιρικής δράσης του» με θέματα της επικαιρότητας.
Όμως, δεν θυμάμαι να έχει πράξει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, δηλαδή να έχει σχεδιάσει ολόκληρο σκετς, στο οποίο να συμμετέχει, μάλιστα, και η μπάντα ενός Δήμου. Το χειρότερο όλων, η σεναριακή του διαστροφή ήταν τέτοια που «έφτασε μέχρι και την κρεβατοκάμαρά μου», ξεπερνώντας κάθε όριο χυδαιότητας και «κανιβαλισμού».
Αν θέλουν οι κ.κ. Κανάκης και Σερβετάς να κάνουν πλάκα με τη δική τους ερωτική ζωή μέσα από την εκπομπή τους, είναι δικαίωμά τους. Δεν τους δίνει όμως κανένας το δικαίωμα να ασχημονούν σε βάρος της δικής μου οικογένειας.
Δεν πρέπει και δεν θα τους επιτρέψω, για να πλουτίσουν αυτοί σήμερα, εφευρίσκοντας και υλοποιώντας χυδαίες και διαστροφικές τους τηλεοπτικές συμπεριφορές, με αποκλειστικό σκοπό τους τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, να γίνει αύριο το δικό μου παιδί θύμα σχολικού εκφοβισμού.
Για να μην μπορεί ο κάθε Κανάκης και ο κάθε Σερβετάς να ασχημονούν σε βάρος κοινωνικά και πολιτικά καταξιωμένων ανθρώπων, που ό,τι έχουν κερδίσει στη ζωή τους, το έχουν κερδίσει με κόπο και προσπάθεια, εξετάζεται η άμεση προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη.
Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, για να αντιμετωπίσεις την απροκάλυπτη αλητεία και την απροκάλυπτη χυδαιότητα.
Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι τυχαία η προσωπική επίθεση που δέχομαι τις τελευταίες ημέρες. Έχει και κέντρο και εκτελεστικά όργανα.
Γνωρίζω ότι έχω γίνει ενοχλητικός σε πολλούς. Ιδίως σε όσους ενοχλούνται με τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες ανθρώπων αυτοδημιούργητων, όπως είμαι εγώ. Γνωρίζω καλά πως υπάρχουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν να διαθέτει η Αυτοδιοίκηση ισχυρή φωνή και παρουσία στις κέντρα λήψης των αποφάσεων , που αφορούν στο μέλλον της Πατρίδας μας. Ενοχλούνται πολλοί, όταν αναδεικνύω τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας, που έρχονται αντιμέτωποι με ένα διαλυμένο Σύστημα Υγείας. Δεν επιθυμούν να διεκδικούν διακρίσεις κι αξιώματα σε δημόσιο επίπεδο, πρόσωπα αυτοδημιούργητα, που δεν ανήκουν «στον δικό τους κλειστό κύκλο».
Ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση, πως η εποχή που «οι αρβύλες» στέκονταν εμπόδιο στην ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Επιστρέφω τη λάσπη και τη χυδαιότητα στους εμπνευστές των χυδαίων και στοχευμένων, «σκέτς».

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ; Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας δημοσιότητας που δεν έχει ω...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Patoulis στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.