Blunt Talk: Ο Patrick Stewart είναι ο χειρότερος - καλύτερος παρουσιαστής ειδήσεων

Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος, 2015 15:08 μμ
Από τον Στέργιο Πουλερέ
Blunt Talk: Ο Patrick Stewart είναι ο χειρότερος - καλύτερος παρουσιαστής ειδήσεων

Η θέση του παρουσιαστή ειδήσεων απαιτεί να λειτουργείς με συγκεκριμένο τρόπο, όχι μόνο την ώρα που λες το δελτίο, αλλά και στην εν γένει κοινωνική σου ζωή. Επιβάλλει σοβαρότητα, διακριτικότητα πέραν του στούντιο και το όνομα σου να απασχολεί όσο το δυνατόν λιγότερο, ου μην και καθόλου. Το ακριβώς αντίθετο από αυτή την περιγραφή είναι ο Walter Blunt.

Ο Walter είναι ένας απόμαχος του πολέμου στα Φόκλαντ, που κάνει καριέρα ως άνθρωπος της τηλεόρασης και συγκεκριμένα ως παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων. Δεν είναι όμως ένα απλό δελτίο ειδήσεων. Είναι μια μίξη δελτίου με εκπομπή Larry King και τοκ σόου, αλλά στην πιο καμμένη εκδοχή του.

Μετά από μια ζωή γεμάτη προσωπικές αποτυχίες στη Βρετανία, ο Walter πέρασε τον Ατλαντικό και βγήκε στην Αμερική μαζί με τον πιστό του υπηρέτη. Μόνο που στις αποσκευές τους δεν είχαν την εμπειρία και τα ρούχα τους. Είχαν όλους τους εθισμούς, όλα τους τα προβλήματα και κάθε τους παραξενιά μέσα σε αυτά. Αλκοολισμός, τζόγος, ελαφριά σεξομανία και εθισμός στην κοκαΐνη είναι τα βασικά, αλλά σε κάθε επεισόδιο βλέπεις και κάτι καινούργιο.

Και το πράγμα φαίνεται από την αρχή. Όταν ξεκινάει η σειρά και ο Walter είναι πιωμένος στο μπαρ, εν συνεχεία ψωνίζει από το δρόμο μια τρανσέξουαλ που δεν έχει κόψει ακόμα το πέος και της ζητάει να χωθεί στο στήθος της, για να βγάλει τα οιδιπόδεια του, τότε καταλαβαίνεις τι να περιμένεις στη συνέχεια.

Μην αναρωτιέστε. Απαγγελία στίχων από τον Shakespeare, καθώς τον έχουν περικυκλώσει αστυνομικοί και εκείνος στέκεται όρθιος στην οροφή της Porsche του, πρώτο θέμα σε εφημερίδες και εκπομπές, ένα lame λογύδριο συγγνώμης, λιποθυμία εν ώρα εκπομπής, ψυχανάλυση είναι το οπλοστάσιο του Walter.

Φυσικά ένας τέτοιος παρουσιαστής θα είχε και την ανάλογη ομάδα συνεργατών. Η 60άρα αρχισυντάκτρια του έχει έναν πολύ free γάμο και χρησιμοποιεί έναν συντάκτη ως toyboy που χώνει το πρόσωπο του στο στήθος της, ενώ όταν ο Walter παθαίνει πανικό του κάνει spooning. Η υπεύθυνη παραγωγής είναι μια one night stand τύπισσα που δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά και μοιάζει η πιο νορμάλ. Ένας άλλος συντάκτης δεν μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια περιοδικά, έντυπα και κάθε λογής αντικείμενο και έχει γραφείο και σπίτι γεμάτα ως απάνω, γιατί έτσι πιστεύει ότι δεν θα πεθάνει. Μια άλλη συντάκτρια έχει ψύχωση με θέματα σχετικά με βακτηρίδια και πρωκτικά προβλήματα. Ο πιο κουλός απ΄όλους όμως είναι ο υπηρέτης του Blunt, με το βρετανικό του αξάν να κάνει ακόμα πιο έντονο τον προβληματικό του χαρακτήρα.

Το Blunt Talk είναι αναμφίβολα μια από τις πιο wackyweird κωμικές σειρές και πιστοποιεί την άνοδο του δικτύου StarZ, με τον Patrick Stewart να δίνει ρεσιτάλ φλεγματικού χιούμορ και να σου προκαλεί το γέλιο, όχι με αυτά που λέει, αλλά με τον τρόπο που κινείται και συμπεριφέρεται. Από το νέο αμάξι του που δεν το διάλεξε και το σιχαίνεται, αλλά δεν κάθεται ποτέ μπροστά, στις αγκαλιές-spoon που ζητάει επίμονα από την αρχισυντάκτρια του, στη σχέση του με τους γιους του ως τα θέματα που επιλέγει να παρουσιάσει στο δελτίο του και την ευκολία του να κάνει σεξ με τις γυναίκες. Δικαίως υποψήφιος στις Χρυσές Σφαίρες, δικαίως έπαινοι για μια ιδιαίτερα και περίεργα ξεκαρδιστική σειρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...