Το ακούσαμε κι αυτό: Πανεπιστήμιο έχρισε τον Κουρκούλη Πρεσβευτή του Ελληνισμού

Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος, 2015 16:40 μμ
Εδώ και δύο χρόνια έχει αφήσει την Ελλάδα πίσω του και μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά πλέον, ζουν στην Αυστραλία.
Το ακούσαμε κι αυτό: Πανεπιστήμιο έχρισε τον Κουρκούλη Πρεσβευτή του Ελληνισμού

Ο Νίκος Κουρκούλης και η Κέλλυ Κελεκίδου έχτισαν μια νέα ζωή σε μια άλλη ήπειρο και απ΄ό,τι φαίνεται έχουν αποκτήσει και άλλες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής ασχολείται όχι μόνο με το τραγούδι, αλλά με τη γενικότερη καλλιτεχνική έκφραση της ομογένειας και χάρη στις πρωτοβουλίες του έφτασε να πάρει χρισμό από το πανεπιστήμιο Ντάργουιν για να γίνει Πρεσβευτής Ελληνισμού και να διατηρήσει τον ελληνικό πολιτισμό.

Το διαδικτυακό κανάλι Grenglish Show περιγράφει το γεγονός ως εξής: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνισμού της Αυστραλίας, το ομογενειακό καλλιτεχνικό στερέωμα δικτυώνεται, διασώζεται και προωθείται ύστερα από πρωτοβουλία του διάσημου καλλιτέχνη Νίκου Κουρκούλη ο οποίος μάλιστα κηρύχθηκε Πρεσβευτής Ελληνισμού από το Πανεπιστήμιο της πόλης Ντάργουιν της Αυστραλίας όπου και μένει το τελευταίο διάστημα. Ο διάσημος τραγουδιστής δίνει εκκίνηση στο όραμά του να δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα για όλους τους έλληνες καλλιτέχνες της Αυστραλίας μέσα από τον οποίο θα μπορούν να αναγνωρίζονται, να αρχειοθετούν και να προωθούν τη δουλειά τους και να λαμβάνουν κατάλληλη στήριξη όταν και εφόσον χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα προωθείται αποτελεσματικά ο ελληνικός πολιτισμός».

Ο ίδιος ο Νίκος Κουρκούλης δηλώνει : «Το ελληνικό γλέντι είναι ένας θεσμός στην Αδελαΐδα και εγώ είμαι εδώ για να τον στηρίξω με το ταλέντο μου. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είμαι στην Αδελαΐδα, βλέπω ένα μέρος με τεράστιες δυνατότητες και στα πλαίσια της έρευνας μας έχουμε δημιούργησε μια παρέα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας σε όλη την Αυστραλία. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να μπούμε πιο βαθιά. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εντάξουμε τα νέα παιδιά που έχουν τη θέληση να προσφέρουν στο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας».

Η συνέχεια επί του βίντεο:

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.